Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cudni ljudi, umjesto da se sakupi kakvi para za pomoc u izgradnji, govorimo o nekim divljim gradnjama , sigurno su i majske poplave zbog divlje gradnje, niko se nevjeruje dok mu kliziste pred pragom nebude
izgleda ovaj Kakanjski načelnik je bas neka ljudina, čitao sam I poslje poplava da je čovjek izgradio kuće svima kojima je su srušene svaka čast da je ovakvih više
Mandra =👍
nazalost ovo ce biti vrlo ceste pojave u Bosni...... a Bakir, Dodo i Covic okrecu glave od ovakvih stvari kao da se sve u Ruandi desava.... fuj!
Ko moze iz inostranstva ili iz BiH - najveca pomoc ovim ljudima je jedan fiksni mjesecni iznos da im se da direktno u ruke. Svi ce im sada donositi robu i hranu, sto je super. Ali znamo svi kako se tesko zivi, a sada pogotovo kada su izgubili i to malo sto imaju. Ako jedna porodica zna da ce dobivati narednih x-mjeseci npr. 100KM od nekoga, to je vec pomoc cisto mentalna - da znaju da imaju nesto stalno kao finansijsku bazu - i oni mogu onda nesto i planirati ili ostavljati sa strane. Od drzavnih institucija ja nista ne ocekujem. Znam nekoliko slucajeva iz okoline Tuzle koji su nakon poplava u maju sve izgubili - ljudi i dalje stanuju kod rodbine i tek sad su dobili od opstine tek zemljiste za gradnju. Valjda cekaju pomoc neke strane organizacije za gradnju montaznih kucica... Davnih dana je vlada trebala osnovati fond za prirodne katastrofe i odvajati iznos iz budzeta u njega, vec nakon onih prvih poplava iz 2010. Kratkovidni, pohlepni debili.
@Petar: Na prvom mjestu je covjek - ovo su najsiromasniji naseg ionako siromasnog drustva. Rijec je ocito o ljudima koji su zivjeli u barakama. Njima treba pomoci - ko moze, ako ne moze onda ne prisjedati na muku. A u clanku je receno da su te barake (!) izgradjene prije 40-50 godina - dakle negdje 1960tih. Ko je to odobrio tada i da li je odobrio uopste je sada sekundarno pitanje. Ocito je da neko po obicaju nije radio svoj posao.
Mini ti se pravo zabrinula, tekst kao iz Avaza. Sto se nespremis pa skupljaj pare sa drugovima u Gradu pa otidji i uruci im licno. Kakvi crni racuni i banke sve to ode nekom trecem u ruke. Ili i ako dodje dobiju mali dio toga !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)