150 godina duga tradicija
0
Na vašaru u Puračiću i semafore prodaju
Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MOLE SE GOSTI DA NE DIRAJU PEVALJKU MASNIM RUKAMA
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zabole nas rora za pokidane semafore. Znaš kol`ki su ćevapi u Zmaju!!!!!
Seljačka posla
Pusti seljacine, vidis da su okupirali sve zivo...
sve sama pamet.....steta ako pojedini nemaju drugog posla osim komentarisanja vasera i sl.
ipak mi je drazi ovaj \"seljakluk\" (kako ga vi nazivate ) nego GEY PARADA u sred grada ......
vazno je da je internacionalna tombola....kuku nama!
@djevojka ej linjas li se ti ,ovako ujesen ?
Dobar vasar ali je bolji onaj u Mejdanu...
@miss peljto i ovaj drugi blento N_a bijem te na rođeni Q_rac. I tebe i Sarajevo. I Vogođću i jo koji kvadratni kilometar oko svega toga. Jeli ti sad jasno? 150 Godina na ovaj datum se održava ono što se održava svake godine. Tko ne poštuje, neka ne očekuje poštivanje. Zar se ne možete braniti riječima normalnim bez psovanja? Odmah psovanje i vrijeđanje.. Ja samo iznijela svoje mišljenje i nađe se neki krkan da mi kaže da me nabije?! Halo mami pa to iznosi, sram te bilo! A je li sreco moja (@djevoka), ovo ti je seljacki ? A kada sam te k4r40 na haubi u onom mracnom parkingu nije ti bilo seljacki. Uzivala si trazeci jos k... :) Neka, takve mi najvise volimo :) Sram te bilo, možda ti mama mogu biti! Koja nekultura i primitivizam! PAPANI! Da je vama bilo kakve cure, da se iživite! Što se mene tiče, idite u pm, na vašare i ostala mjesta, ko voli nek\'izvoli!
PA PROPUTUJTE MALO PO EVROPSKIM VASARIMA NPR.NJEMACKA I FESTIVAL PIVA I OSTALI LJETNI I BOZICNI VASARI PO EUROPSKIM METROPOLAMA KAKO SE SVEDJANI,NIJEMCI,AUSTRIJANCI ITD DICE I HVALE SVOJIM VASARIMA,A NAS NAROD PLJUJE PO NASOJ TRADICIJI DOK SE DRUGI HVALE I DICE SVOJE VASARE.PA STA MISLITE DA LI BI SE MNOGI I RODILI DA SE DEDE I NANE NASE NISU SRELI I UPOZNALI DA NIJE BILO BAS VASERA,MNOGI NEBI NI POSTOJALI DANAS DA DEDO BAS NA VASERU NIJE SREO NANU,PA IM SAD PRAUNUCI PLJUJU PO NJIHOVOM TADASNJEM ZIVOM FACEBOOKU,LJUDI MOJI BUDITE DEMOKRATE I SVAKOME DOZVOLITE DA SE DRUZI I ZABAVLJA KAKO MU ODGOVARA.PA ZAR SVI MORAJU VISITI NA INTERNETU I IMATI PROFIL VIRTUALNI,PRIRODNI KONTAKTI SU NESTO NAJ NAJBOLJE.STO SE TICE NASIH DRAGIH SELJAKA STO NAM DONOSE NA PIJACE ONE FINE SLJIVE,PA NIKADA GRAD NIJE MOGAO PREZIVJETI BEZ SELA,A NI SELO BEZ GRADA.JAKO SELO I PROIZVODNJA DOMACE HRANE,JACA I ZDRAVIJA DRZAVA .
Za ove sto nas nazivaju seljacima : Mi ne idemo u Puracic da se pravimo vazni nego da se PROVEDEMO
S ovakvim vašarom imam osjećaj kao da smo u Pakistanu, a ne u Europi i to u 21 stoljeću. Presmiješno, ali istovremno i žalosno kakvim se cirkusima bave naši ljudi.
Putevi su bili zakrčeni jer su na raskrsnice postavili policajce da regulišu saobraćaj, što je kako svi znamo recept za katastrofu. Ako negdje nema gužve, samo staviš policajca na raskrsnicu. Znaju samo tražiti 20KM, a regulacija saobraćaja, ŠTA JE TO? Sutradan su ih povukli i nigdje gužve, a bili su napravili da se 1km prelazio za 1h.
Pre rata na ovom vasaru nije se moglo okrenuti prasadi kolika je bila potraznja .... mlada prasetina i alva su bile dobra kombinacija a sada nema nista od toga r-eis vam je zabranio sinim (h)udbama
ovi seljoberi sto se sad pretvaraju da su gradska djeca nek pitaju roditelje kad je puracic bio opstina