Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci ispitivanje lijekova na nama. Nit vjerujem stranim a još manje našim.
Treba biti posten i pojasniti sta znaci domaci proizvodjac. U Bosni i Hercegovini se ne proizvodi ni jedan lijek vec se iskljucivo prepakiraju lijekovi nabavljeni iz Pakistana, Kine ili neke druge zemlje treceg svijeta. E sad zamislite kakav je kvalitet tih lijekova i kakvu kontrolu kvalitete smiju nase institucije da naprave dobro uvezanim vlasnicima tih firmi. U javnosti je poznat slucaj direktora Zabe koji nije htio svoje lijekove da konzumira dok je bio u bolnici. Naravno da treba podrzavati domacu proizvodnju, ali ne po svaku cijenu, ne po cijenu kvalitete i zdravlja ljudi. Ja vise nemam povjerenja u nasu lipovsku vlast ni kad kazu da je nebo plavo.
Intencija je i kod ljekara, valjda su dobili takvu naredbu iz ZZO, da kroničnim bolesnicima mijenjaju lijekove za jeftinije domaće, supstitute, koji počesto imaju masu nuspojava, koje originalni lijek nema. Jasno ovo dodatno narušava i komplicira zdravstvenu sliku pacijenata. Ova politika polako ali sigurno urušava stanje općeg zdravlja BiH populacije.
..povećan broj domaćih trovača
trovacnica d.o.o.