Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Ja sam jugoslavenski nacionalista koji teži ka ujedinjenju svih Jugoslovena"..... oklen odje jugosloveni, kad je jugoslavija nastala tek par godina kasnije.... pogledam skoro film "boj na kosovu" legendarno sranje... kaze tip, znaci 1389 godina i rat sa turcima, a izjava u filmu "lijepe se kao ekseri za magnet"... hahaha.. magnet je pronadjen par stoljeca poslije, ali stvarno legendarno... bice da imam previse vremena kad svakakva sranja gledam, a i citam....
Gledam svi zapadni mediji govore kako je Gavrilo Princip srpski terorista, i ne znam ko je upravu, Srbija i bosanski srbi ili cjeli svijet????
@suzam: a zasto sam glup? objasni mi pa da i ja znam...jedna je stvar ako ti se moj komentar ne svidja, to ne znaci da sam glup... a ako imas nesto za reci na komentar, onda i napisi...evo i ja cu reci da si ti glup/glupa i sta imamo od toga.... zavrsenu diskusiju izmedju dva glupana... sranje...
Najveci domoljubi danasnje suverene i nezavisne BiH su oni koji se nikada nisu borili protiv okupatora:prvo Turaka, a potom Austrougara. Da nije smjesno, bilo bi zalosno.
Pa ne mogu protiv svojih! Em su poturice, em su fašisti...
Samo nokat Husein Kapetan Gradaščevića vrijedi više nego 500 godina srpske istorije...
orion101 potpuno se slazem sa tvojom izjavom, a ja licno mislim da je princip bio pun ideala kao svaka mladost, skolovan, pripadao organizaciji mlada bosna, i ne znam sto ga trpaju u srbiju. ako su bili izmanipulisani od drugih nisu oni krivi, istinski su zeljeli da zemlja bude slobodna i danas razni istoricari imaju neke svoje istine i nazivaju ga teroristom???? zato sto njima to ne odgovara, a da odgovara bio bi borac za slobodu. neka gavrilo pociva u miru, trebalo bi prestati govoriti o tome.na kraju krajeva svi smo mi sloveni...svi pripadamo jednom narodu.
Terorista......
Najveće apsurd je da "graditelj iz Višegrada" niti naručioci kvazi spomenika u Lukavici nisu imali pojma za postojanje ove kapele na Sarajevskim Ciglanama". Muka ih hvata od saznanja da to "mudžahedini" nisu porušili. Tako je to kad vlada neznanje a sve se pretvori u dnevnu-nacionalističku politiku.
Pa kako će znati kad su Gavrila prošle godine proglasili Srbinom iz RS-a, kad većina tih "istoričara" i ne zna za staro sarajevsko groblje Sveti Mihajlo, te Sveti Marko, niti na kojoj su lokaciji. Nazovi-spomenik u nacionalnom parku Lukavica je istinski šamar istini i povijesti.
Nevjerovatno koliko emocija i koliko energije Balkanski narodi troše pogledima u prošlost. Franjo Ferdinand, Gavrilo Princip....pripadaju istoriji. Ko je bio u pravu....pa mi ne možemo da postignemo visoki stepen saglasnosti oko događaja kojima smo bili savremenici a ne o nečemu o čemu smo učili i slušali iz političkih ili ideoloških istorija. Šta danas vredi nagađati "šta bi bilo kad bi bilo" o događaju od prije 100 godina? Preko Bosne su se uvijek prelamali veliki događaji i interesi velikih sila. Njihove interese smo MI uvijek plaćali krvlju i pogibijom naroda. Pa nismo slučajno najsiromašniji i skoro najadniji u cijjeloj Evropi. Slavili ili opovrgavali Principa, "naše sutra" neće biti ništa bolje, dok se ne okrenemo RADU i razvoju.
On nije pucao na Ferdinanda da oslobodi Bosnu okupacije nego da je stavi pod okupaciju Srbije zvanu Kraljevina SHS ili kasije Jugoslavija. Pod tim okpucijama je počeo egzodus preostalih Bošnjaka na prostoru Balkana. Ali ostalo nas je još, iako ne koliko nas je bilo, ali dalje smo tu i spremni da se borimo za ovaj grumen naše zemlje koju nam vlasi stoljećima žele oduzeti. Vlasi oteto prokleto, sve će vam se vratiti. Svaki ubijen Bošnjak, uživajte još malo.
Atentat tj. ubistvo prestolonasljednika i njegove zene ( trudne ili ne ) je cist terorizam. Ubiti dvoje nenaoruzanih ljudi je kukavicki i podmukao napad! Ne opravdavam bilo kakav pucanj pa makar i najsvijetlija ideja bila cilj istog!
Što bi reko moj rahmetli dedo: Došo Švabo, došo babo...
Ja sam TURČIN Aga Aganlija i tvrdim da je ono blago retardirano srbče i Bosanskog Grahova Gavrilo na najgrublji način iskorišteno od strane terorističke vlade srbijice jer su mu dali sjajni pištolj i rekli mu da ubije onog brku Franca jer je on dahija ili nahija ili već neki drugi hija (to samo srbčići znaju) al ubiti trudnu Sofiju je dno dna i to mogu samo uraditi smrdčići, pa oni nedavno ubiše onog svog Đinđića čovjek dobar bio al genocidsšima nije valjo, ma to sve treba svilen gajtan i polahko.
A sta bi da nije bilo tog retardiranog srpceta, ko bi ti bio danas i koji bi pasos nosio? Mislis da bi imao svoju jednu jedinu? Retardu.
...jbg, zar nisi bošnjak?
Ovo je trebalo 'skloniti' tokom rata. Čuj spomenik srpskom teroristi u sred slobodnog antifašističkog Sarajeva?!
Gledam svi zapadni mediji govore kako je Gavrilo Princip srpski terorista, i ne znam ko je upravu, Srbija i bosanski srbi ili cjeli svijet????
Gorilo Princip
Popišam mu se na ideju. Ono što je Bošnjake dočekalo poslije Austro-ugarske tj. za vrijeme države i kraljevine SHS pa zatim za vrijeme komunističke Jugoslavije je 100x gore. Došlo je nama glave bratstvo i jednistvo.
zelis reci "ono sto je Turke docekalo"
Gavrilo Princip je terorista koji je radio u interesu velikosrpskih ideja
Bilo bi lijepo kad bi prestali postavljati clanke o Gavrilu .
Mustafa nisam raspolozena za tvoje gluposti danas.
Jeste !!! Da li ces sad prestat palamudit ?