BiH
0

Na Dobrinji počinje izgradnja 400 stanova

FENA
Izgradnja stambenih objekata kolektivnog stanovanja u sarajevskom naselju Dobrinja V nastavlja se u 2008. godini. Time će se pokušati riješiti stambena pitanja za članove porodica šehida, poginulih biraca, RVI te mladih bračnih parova.

Općina Novi Grad Sarajevo je dosadašnjim aktivnostima stvorila uvjete za nastavak započete izgradnje stambenih objekata na Dobrinji V lamela H, E i B. Utvrđeni su rokovi i dinamika aktivnosti, što će omogućiti da odmah iza Nove godine počne izgradnja na Dobrinji V.

"Na lokalitetu je planirana izgradnja oko 400 stanova. Utvrđen je interes da objekte grade dva kantonalna stambena fonda uz pomoć nadležnih ministarstava sa željom za niže cijene kvadratnog metra stana i povoljnije rješavanje stambenog pitanja za članove porodica šehida, poginulih boraca, RVI-a, demobiliziranih borca, te mladih bračnih parova", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić.

Nadležne službe Općine Novi Grad Sarajevo pripremaju, a u skladu s provedbeno-planskom dokumentacijom i ostale slobodne lokacije za kolektvnu stambenu gradnju na području općine.