BiH
67

Na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini ostvareni uslovi za skijanje, u funkciji ski centri

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zimska turistička sezona bliži se kraju. S obzirom na mali broj dana u kojima se moglo uživati u skijanju, ne može se reći da je bila baš uspješna. Sa bh. planina su pozvali sve ljubitelje skijanja da i danas posjete Bjelašnicu, Igman ili Jahorinu i uživaju na snijegu.

U Babinom dolu na Bjelašnici danas je puštena u rad trosjedna žičara i Ski lift K1 (kolijevka) i BX, tako da su stvoreni uslovi za skijanje, kazali su nam u ski centru Bjelašnica.

"Iako snijega nema puno, uradili smo sve da skijanja bude danas na Bjelašnici. Moguće je da snijeg više neće ni padati u ovoj sezoni, pa pozivamo ljubitelje skijanja da dođu danas na planinu i uživaju", rekao je za Klix.ba Adis Mušinović, direktor ski centra koje djeluje pri preduzeću ZOI'84.

U funkciji su i baby liftovi na Malom polju na Igmanu.

Na Jahorini je temperatura minus dva stepena, vidina snijega je 15 centimetara. U funkciji su Poljice ski liftt, Poljice baby lift, Poljice šestosjed, Skočine šestosjed i Ogorjelica I šestosjed.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju promjenjivo vrijeme, ali sa visokim temperaturama. U ponedjeljak će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura će se kretati od 1 do 5, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

U utorak i srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. U Hercegovini, kiša se očekuju u večernjim satima

Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.