BiH
0

MVP BiH osuđuje terorističke napade u Tunisu i Kuvajtu

FENA
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje terorističke napade koji su se u petak, 26. juna dogodili u Republici Tunis i Državi Kuvajt.

"Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izražava stav da nikakvi ciljevi koje proklamuju počinioci terorističkih napada ne mogu biti opravdanje za ubijanje nedužnih građana, što je u suprotnosti i sa osnovnim religijskim načelima svih religija u svijetu kao i sa demokratskim načelima na kojima današnji svijet počiva", navodi se u saopćenju MVP-a BiH.

Ministarstvo, ističe se, osuđuje terorizam u svim oblicima i pojavama bilo gdje u svijetu, te izražava podršku demokratskom i slobodnom svijetu u borbi protiv ovog globalnog zla i prijetnje svjetskom miru i prosperitetu.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je povodom terorističkih napada uputio pisma saučešća ministrima vanjskih poslova Republike Tunis, Države Kuvajt i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP-a BiH.