Treći apel
570

Muriz Memić pisao ministru Mektiću: Tražim da se uključite u slučaj ubistva mog sina Dženana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, pisao je ponovo ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću od kojeg traži da se uključi u rješavanje slučaja smrti njegovog sina, kao što je obećao da će se uključiti u rješavanje slučaja smrti Davida Dragičevića iz Banje Luke.

"Prateći zadnje medijske informacije u vezi sa događajem u Banjoj Luci u vezi smrti Davida Dragičevića gdje ste se Vi aktivno uključili s obećanjem da će se u potpunosti rasvijetliti navedeni događa, tražim da se i slučaj Dženana Memića stavi u isti nivo Vašeg postupanja", kaže Memić.

U pismu podsjeća kako su na suđenju koje se vodi na Kantonalnom sudu Sarajevo izvedeni novi dokazi vještaka mašinske, saobraćajne i medicinske struke koji ukazuju da se u konkretnom slučaju dogodilo ubistvo njegovog sina, a ne saobraćajna nesreća, kako tvrdi Tužilaštvo KS.

"Pomenuti vještaci su nedvosmisleno i jasno utvrdili da nije bilo saobraćajne nesreće već krivično djelo ubistva. Duži niz vremena ulažem napore da dokažem javnosti da su moje tvrdnje istinite i tražim od Vas da se aktivno uključite i da me primite u narednih sedam dana da bih Vam sa svih aspekata izložio svoje dokaze", napisao je Memić.

U razgovoru za Klix.ba Memić je kazao kako se ministru sigurnosti BiH obraćao već dva puta, ali da nije dobio odgovor.

"Žalosno je ovo u Banjoj Luci i ovo je možda jedan od slučajeva 'Dženan Memić' i koliko je tih slučajeva. Ali tamo ljudi reaguju, uključili su se. Došao im je Dodik i ministar Lukač. FBI im ponudio pomoć, a ja sam privatno angažovao detektiva iz Kanade pa su me u MUP-u KS pitali je l' im to ne vjerujem", kazao je Memić.

Podsjetimo, Dženan Memić je zadobio povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, od kojih je sedam dana kasnije preminuo. Slučaj prate mnoge kontroverze, a tri puta je prekvalifikovan. Pred Kantonalnim sudom Sarajevo vodi se postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji se terete za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivičnog djela neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.