BiH
4

MUPRS: Željka Cvijanović neovlašteno prisluškivana

FENA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je danas Specijalnom tužilaštvu RS-a izvještaj protiv NN izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, kako je saopćeno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

U saopćenju iz MUPRS-a se podsjeća da je 15. novembra objavljen "montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsjednika Vlade RS-a snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i videosnimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane s drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između predsjednice Vlade i NN osoba - sagovornika".

"Navedeno krivično djelo počinjeno je na način da je u prethodnom vremenskom periodu u više navrata ili u kontinuitetu vršeno neovlašteno tonsko snimanje-prisluškivanje razgovora predsjednice Vlade RS",stoji u saopćenju MUPRS-a.

"S tim u vezi, NN osoba ili više njih, koje su počinile ovo krivično djelo, kao i osobe koje su na nezakonit način došle u posjed snimka i isti objavile mogu se smatrati kao saizvršioci ovog krivičnog djela“, kažu u MUP-u RS-a.

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS nastavit će rad na ovom predmetu sa Specijalnim tužilaštvom RS.