BiH
36

MUP ZDK: Prijava o mogućem podmićivanju člana biračkog odbora će biti istražena iako je nepotpuna

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila je za Klix.ba da će pripadnici MUP-a ZDK istražiti prijavu jednog člana biračkog odbora o mogućem podmićivanju.

Jedan od članova biračkog odbora iz mjesta Vrselje jutros je prijavio MUP-u ZDK da ga je grupa članova jedne političke stranke pokušala podmititi. Oni su mu, navodno, dali 1.500 KM a on je zauzvrat trebao napustiti biračko mjesto u Vrselju nakon 19 sati, odnosno nakon zatvaranja biračkog mjesta i u vrijeme brojanja glasova.

Glasnogovornica MUP-a ZDK za Klix.ba kaže kako će ovu prijavu istražiti iako je ona "nepotpuna" a osoba koja je prijavila pokušaj podmićivanja "izgledala zbunjeno".

Pojedini mediji prenijeli su da je osoba koja je podnijela prijavu policiji predala novac, kao i da je rekla da je vidjela torbu sa većom količinom novca koju su posjedovali članovi stranke koja ga je pokušala podmititi.

No, kako Klix.ba saznaje, osoba koja je prijavila pokušaj podmićivanja policiji nije predala novac, niti je policiji navela ko su osobe koje su ga pokušale podmititi.