BiH
111

MUP ZDK pozvao građane da pomognu u traženju ubice

FENA
Kenan Tokalić
Kenan Tokalić
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona dostavila je 19. aprila Kantonalnom tužilaštvu ZDK na nadležnost i daljnje postupanje, Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv Kenana Tokalića, rođenog 1990. godine iz Kaknja.

Tokalić se sumnjiči da je 11.aprila, u večernjim satima, u Kaknju, u ugostiteljskom objektu „Enjoy“, ispalio pet metaka iz pištolja, i na okrutan i podmukao način lišio života Enijada Čehajića (47) iz Kaknja, dok je Aldin Islamović zadobio više povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Nakon ubistva i pokušaja ubistva Tokalić se udaljio u nepoznatom pravcu, dok je policija u kontinuitetu proteklih dana poduzimala mjere i radnje na njegovom pronalasku.

Kako potraga još nije rezultirala pronalaskom, uz saglasnost Tužilaštva ZDK, Uprava policije objavila je fotografiju Kenana Tokalića te pozvala građane, da ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o njemu obavijeste nadležnu policijsku stanicu direktnim obraćanjem ili pozivom na broj 122, kao i putem e-mail adrese: [email protected].