BiH
0

MUP TK: Preduzete sve mjere da pomen stradalim vojnicima JNA prođe bezbjedno

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona preduzeće mjere iz svoje nadležnosti da obilježavanje 24 godine od stradanja pripadnika JNA na Brčanskoj malti u Tuzli 15. maja protekne bezbjedno, rekao je danas portparol kantonalnog MUP-a Izudin Šarić.

Šarić je rekao da MUP nema nikakvih saznanja o mogućem narušavanju bezbjednosne situacije 15. maja, na dan održavanja pomena poginulim pripadnicima JNA.

On je dodao da se preduzimaju sve mjere da autobusi bezbjedno stignu u Tuzlu, te da se na najbolji način obilježi taj datum i bezbjedno završi skup.

"Predstavnici Policijske uprave Tuzla i Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja svake godine prethodno održe sastanak na kome budu dogovorene pojedinosti u vezi sa obilježavanjem 15. maja", rekao je Šarić.

On je podsjetio da je prethodnih godina obilježavanje ovog skupa proticalo mirno i bez problema, kao i da je prije nekoliko dana u Gračanici održan sastanak predstavnika MUP-a Tuzlanskog kantona i Pododbora Vade Republike Srpske na kome su dogovorene sve pojedinosti u vezi sa obilježavanjem ovog datuma.