BiH
0

Munira Subašić poručila Dušanki Majkić: Zaustavite se u širenju mržnje

FENA
Munira Subašić i Dušanka Majkić
Munira Subašić i Dušanka Majkić
Predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić uputila je danas otvoreno pismo poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanki Majkić.

Subašić u pismu osuđuje nedavni istup i riječi koje je Majkić uputila tokom parlamentarne sjednice svom kolegi Šemsudinu Mehmedoviću (SDA).

"Nema čovjeka u državi koji ima veći broj grijeha od ovoga koji je usudio da se javi", ove riječi ste uputili svom kolegi Mehmedoviću dajući sebi ulogu sudije i tužioca i dajući sebi osobine onoga koji jedino zna ko je kakav griješnik i kakve grijehe nosi", navodi Subašić u pismu i napominje da to ne priliči nikome, a kamoli ženama.

"Mi smo majke, sestre, kćerke, supruge. Od nas se očekuje majčinska i sestrinska ljubav, tolerancija, poziv na poštivanje života koji donosimo na svijet. Poštivanje čovjeka. Nažalost, svojim nastupanjem ispoljavate govor mržnje, govor rata i govor netolerancije", navodi Subašić u pismu Dušanki Majkić.

Subašić napominje da ona, kao majka koja je izgubila gotovo sve, pokušava napraviti život bolji za ljudska bića.

"Obavljate značajnu funkciju. Zaustavite se u širenju mržnje. Vjerujem da to možete", poručila je Subašić u pismu upućenom Dušanki Majkić.