BiH
39

Muminović: Radnici GRAS-a su protiv poskupljenja karata

Piše: M. Nukić
Amir Muminović
Amir Muminović
Nakon što je objavljena informacija o tome da je KJKP GRAS zatražilo povećanje cijena karata, a što je potvrdio ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica, oglasio se Sindikat radnika GRAS-a. Kako tvrdi zamjenik predsjednika Sindikata Amir Muminović, radnici se protive ovakvom zahtjevu.

"Sindikat uposlenika nikada nije bio za poskupljenje karte. Mi tvrdimo da ima prostora da u GRAS-u karte pojeftine, samo se sistemski treba urediti naplata. Ovo što sada rade oni koji predlažu povećanje cijena, svjesno ili nesvjesno rade protiv GRAS-a. Naše supruge, djeca i roditelji voze se GRAS-om i protiv toga smo", rekao je Muminović za Klix.ba.

Ističe kako karte u sredstvima javnog prevoza GRAS-a mogu biti jeftinije u odnosu na cijene njihove konkurencije Centrotransa.

"Tvrdimo da kolika god cijena karte bude u Centrotransu mi možemo dati 20 posto jeftiniju. No, sve se radi na tome da GRAS propadne i da postane omražen kod građana i putnika", rekao je Muminović.

Podsjetimo, kompanija Centrotrans je dostavila nadležnom ministarstvu zahtjev za sniženje cijena autobuskih karata, kako su najavili ranije, a zbog pada cijena goriva. Cijene karata trebale bi biti jeftinije od pet do 20 posto. Za razliku od njih, KJKP GRAS je uputio zahtjev za povećanje cijena javnog gradskog prijevoza. Stručna komisija Ministarstva saobraćaja KS razmotrit će oba zahtjeva.