Ujedinjeni u molitvi
425

Muftija ef. Dedović: Suosjećanje s braćom franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa

G. Š.
Muftija Salem ef. Dedović
Muftija Salem ef. Dedović
Mostarki muftija Salem ef. Dedović danas je uputio pismo podrške i saosjećanje zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki u povodu novonastale zdravstvene krize pojavom koronavirusa u samostanu u Miletini i Domu za nezbrinutu djecu "Majčino selo" u Međugorju.

"Kao mostarski muftija, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s tvojom braćom hercegovačkim franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći dragog Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno ujedinjeni u molitvi svako na svoj način i predani dobročinstvu nadamo se ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od dragoga Boga“, navodi u pismu Salem ef. Dedović.

Fra Skoko se srdačno zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja, koje su sudeći prema trenutnoj situacije itekako potrebne, s obzirom na to da se radi o novom žarištu koronavirusa u Hercegovini.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Mostaru kako je u Općini Čitluk kojoj pripada Međugorje stanje alarmantno.

"Što se tiče Čitluka, tu nam je situacija sada alarmantna. U samostanu imamo 23 časne sestre, dugo su bile zajedno i jedan dio njih počinje pokazivati simptome. Taj karantin organizujemo u smislu da se hrana i ostalo donosi pred vrata i ostavlja. Sve to pokušavamo maksimalno ispoštovati. Što se tiče Majčinog sela, tu će danas biti izvršena dezinfekcija i probat ćemo napraviti jednu vrstu karantina, jer su časne sestre tu dolazile u posjetu", rekao je Avdić.