Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HDZ-ovi i secesionisti is takozvanog entiteta nemaju nikakvu platformu oko cega da se dogovore nego samo ko ce koga podrzati za koju funkciju. - SBB i Silajdjic sigurno nece prihvatiti kukavicije Jaje - Platformasi nece u koaliciju bez platforme. - secesionisti sigurno nece nikakvu platformu koja jaca BiH - Nema vlade na drzavnom nivou bez platformasa - krug se zatvara a drzavne vlade nema - nema para nema ekonomije - frka i medunarodna zajednica dolazi sa novim idejama dok nije imzmakolo kontgroli - novi \"dejton\" - ovo je i Mile Ronhil shvatio - bitne promjene sigurno dolaze
Čović je najveći gubitnik a SDP nije izgubio na državnoj razini niti će.VIOLET DRAGAN ČOVIĆ !!!
Nema vlasti u BiH, dolazi EU da smiri tenzije i situaciju i osposobi lakse formiranje vlasti u BiH. EU nije do rata u BiH. \"Manje Daytona vise EU\". HDZ vec pisa uz vjetar dugo. Ako u BiH ne bude osposobljena vlast, zapaljiva situacija, gladan narod = rat ili revolucija neminovna.
Vidjecemo jeli SNSD/SDS ne moze sastaviti vlast bez platformasa na drzavnom nivou. SDA/SDP = 7+8 = 15/27 HSP=1 Stranka za boljitak=1 SBiH=2
SNSD -> SDS, PDP SBB -> SBiH,SDA,SDP HDZ 1990 -> HSP, SDP HDZ BiH -> HSP, HDZ 1990 HDZ je u politickom corsokaku da sastavi vlast na FBiH na ponovnim izborima. Ko glasa za HDZ, glasa za moguci rat s Bosnjacima. Glasovi bi isli za one partije koje ce moci sastaviti vlast ili imaju bolju ekonomsku politiku.
@srbija Ako se ne sastavi vlada na nivou drzave onda su ponovo izbori. Ja mislm da bi novi izbori dobro dosli posto bi SDP jos vise ojacao. Najveci gubitnici bi bili HDZ 1990, SBB i SNSD.
ŽIVIO VUKOVAR ! ! !
bas briga srbe za stanje u FBIH.zanima me kako ce platformasi sataviti vlast i donositi zakone na nivou BIH ako nemaju podrsku od ove 4 stranke.ako nema vlasti na nivou BIH onda nema ni drzave vec samo 2 entiteta sto srbima i odovara.
Pozdrav Hami s Panjevine.Hamo ti znaš zašto ne možeš pristupiti portalu.Ne zbog stavova .već zbog uvreda.Nikada nisi komentar napisao.već bujicu uvreda svakome.A evo ja ti mogu omogućiti da na \"ustaškom\" Poskoku pišeš komentare.mogu ti garantirati da te niko neće obrisati.A nikakve veuze nemam ni sa vlasnikom ni sa uredništvom portala.Ti možeš misliti što god hoćeš ali ja vlasnika portala u životu nisam osobno upoznao . a sada se Hamo upitaj zašto je to.zbog mene ili zbog tebe.Ti si imao prisrup Poskoku zar nisi.Pa reci ljudima ovdje zašto ga nemaš sada a ne pričaj o tome kakav je portal.Kakav si ti upitaj se??????Koloko si vrijeđao tuđu vjeru sve.ništa ti sveto nije.Ništa.
To tebi sve što ne misli kao ti je usta.shko? ccccc Uči ce kulturi dijaloga, uvažavanju, toleranciji a nemoj biti zadrti primitivac, šovinist, ksenofob ;)
- Hamo s Panjevine.....Sta trazi ovaj Kreten -----mardar----- na ovom portalu ovo nije Posusje USTASKO.
Nego tko je kriv ako nije Zlaja. Lijepo je Avdić napisa: \"Pokušavam formirati spisak neprijatelja koje je Zlagumdžija posljednjih mjeseci odstrijelio u procesu uspostavljanja vlasti na osnovama „sveobuhvatne“ Platforme: Američka ambasada, kancelarija visokog predstavnika, Angela Merkel, Ivo Josipović, Vesna Pusić, Zoran Milanović, „plaćenički novinari“ („Slobodna Bosna“, BHT, TV1...) Vijeće za implementaciju mira, Miroslav Lajčak, Federalna uprava policije, Biskupska konferencija, Sud i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija BiH, građani tri-četiri kantona, unutrašnji neprijatelji, građanski nezavisni intelekutalci... Svi oni podrivaju zdrave osnove na kojima će vlast graditi platformaši na čelu sa Lagumdžijom, Budimirom, Lijanovićima i pola Abdića...\"
Najveći nacionalist sada je upravo SDP. I to, kako reče Enver Kazaz, bošnjakocentrični nacionalisti, s nadasve prozirnim plaštom tobože multitetničnosti. To je činjenica.
@SDP Zapadne vrijednosti uskratiti jednome konstitutivnom narodu da ga predstavljaju oni koje je izabrao.Da ti znaš o zapadnim vrijednostima i uređenju recimo jedne Švicarske ne bi nikada tvrdio to što tvrdiš.Dobro što ćete vi iz SDP-a sa \"nacionalistima\".Rješiti ih se a kako.Logorima.Eto dobro nacionalisti.A zašto.ne smeta mi ni Srbin ni Bošnjak.Ni njihov izbor i koga su izabrali.A volim što pripadam svom narodu.Hrvatima i ne sramim se .I ne smeta mi ni tuđa vjera baš ništa mi ne smeta.Pa zašto sam onda nacionalista.I gdje ćeš sa mnom i ovakvima kao ja.U logore.Kako me se misliš rješiti ti i Zlaja.Protjerivanjem.E nećeš ranejavan sam za ovu zemlju ja nisam rat poveo nećeš me ti ni protjerati ni u logor staviti samo zbog toga što sam Hrvat jer ni ja ne želim ni na tuđe niti protjerivati bilo koga.Ni Srbina nii muslimana /Bošnjaka niti im osporavati prava koja ja imam.Imate pravo kao i ja kako god se odredite.
@XP, cu li ti jarane sta je to ironija? Ne mislim ni ja da se vole, al im bas zato najlakse namirit se preko BiH. I jel SDP bio kriv i za Karadzodjevo? Ne pije vodu to da je Zlaja sad za sve kriv, pa nisu ni problemi ni nacionalisticka blokada u ovoj BiH od juce! On je valjda kriv sto bi da se NESTO najzad pokrece i mijenja. No dobro, sud je presudio, nek posalju delegate iz svih kantona pa ce platforma legalno formirat vlast i tOcka!
Naravno, jer ćete već biti u Zenici, u KPD-u. Tamo je utakmica žešća - udare te z.g.u.z.a kad je njima ćeif, čak se na to navikneš kao na neku normalnu stvar.
JOS MOZE DA POSTOJI SAMO U BALIJURDINSKIM SUPLJIM GLAVAMA MI VAM NIKAD NECEMO OPROSTITI RAZBIJANJE YUGE NA NAGOVOR ZAPADA SAD UZIVAJTE DOK DISEMO BICEMO VAM DUSMANI