BiH
0

Mostar: Sa sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH

Sarajevo-x.com
Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru raspravljalo o aktualnim političkim prilikama u BiH i izborima za Sabor Republike Hrvatske, priopćeno je iz te stranke.

Predsjedništvo HDZ-a izrazilo je zabrinutost aktualnom političkom situacijom u BiH, te je pozvalo predstavnike vlasti da konačno donosu odluke bitne za budućnost BiH na tragu europskih principa i standarda kako bi se osigurala njezina politička, ekonomska i socijalna stabilnost.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je podržalo sporazum koji je predsjednik te stranke Dragan Čović postigao s predsjednikom HDZ-a Republike Hrvatske Ivom Sanaderom u Neumu, 21. listopada ove godine, te se složilo da će podržati listu HDZ-a Hrvatske u koju su ukomponirani interesi HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH podržalo je i postignuti dogovor Čović-Ljubić oko partnerskih odnosa tih stranaka na svim razinama vlasti u BiH, a s ciljem osiguravanja kvalitetnijeg položaja hrvatskog naroda te očekuje realizaciju postignutog dogovora, stoji u priopćenju.