Investicija od milion KM
37

Mostar: Ove sedmice se završava asfaltiranje savremenog kružnog toka na Španskom trgu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Radovi na izgradnji savremenog kružnog toka sa dvije saobraćajne trake na Španskom trgu u Mostaru su u završnoj su fazi i prema trenutnoj dinamici asfaltiranje treba biti završeno ove sedmice.

Završetak cijelog projekta izgradnje savremenog kružnog toka sa svim ostalim potrebnim dodatnim radovima, kako je kazano iz Gradske uprave Grada Mostar, bit će gotovi u skladu s predviđenim rokovima.

Očekivani rok završetka radova je 15. juli ove godine, a garantni rok za izvedene radove iznosi dvije godine, te na rasvjetna tijela pet godina.

Projektnu dokumentaciju je izradila Integra d.o.o. Mostar, a izvođač radova na izgradnji savremenog kružnog toka čija je ukupna vrijednost s PDV-om 1.051.519 KM, je građevinsko poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar.

Izgradnja savremenog kružnog toka na Španskom trgu u Mostaru se odvija u sklopu rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture u tom dijelu najvećeg grada na Neretvi, a financira se iz granta Vlade FBiH u iznosu od 500.000 KM i 551.519 iz budžeta Grada Mostara.