Problem RTV pretplate
241

Forto održao sastanak s direktorima BHRT-a i FTV-a, tvrdi da će uskoro dogovoriti raspodjelu novca

N. V.
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto je održao sastanak s direktorima BHRT-a i RTV FBiH Belminom Karamehmedovićem i Džemalom Šabićem kako bi pronašli rješenje za raspodjelu sredstava prikupljenih od RTV takse.

U prostorijama Ministarstva je danas održan radni sastanak s ciljem prevazilaženja situacije u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri.

Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.

Iz Ministarstva tvrde da su direktori podržali napore Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama. Međutim, nije rečeno da li su postigli dogovor o tome kako će novac biti raspodijeljen, a što je i ključni problem, s obzirom na to da postoji volja za postizanjem dogovora, ali ne i slaganje oko načina raspodjele.

"Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse saračuna Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja, a ne dio problema“, kazao je direktor Karamehmedović.

Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u sivom domu.