Sanela Diana Jenkins Obami
0
"Molim vas, ne zaboravite Bosnu"
Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@bendasr jesmo, krivi smo jer smo do zadnjega dana vjerovali da rata nece biti jer \"niko nije toliko lud, zao, pun mrznje\"... ispostavilo se da smo bili u krivu! I pusti se sada te price kao \"eto vi bosnjaci, vijesnici mira\" jer time neces promijeniti istinu= POKUSALI STE IZVRSITI GENOCID NAD JEDNIM NARODOM! Lijep pozdrav, es-sellamu \'allejkum, pomoz\' Bog, hvaljen Isus
Pa, kad se Srbi nikad nisu doselili u Bosnu, otkud ti cirilica, cak je i Kulin Ban koristio cirilicu!!! Gdje vam je pismo, nekakvih Bosnji??? Mislim...jezik i to...hajde molim te...
@bendasr Tako je. Srbi polazu pravo na onoliko koliko hoce zato sto su oni tako posebni. Oni su predodredjeni da vladaju Balkanom. Oni su uvijek pobjedjivali druge cak i kada su gubili bitke i ratove. Turci nikada nisu vladali Srbijom ni Srbima. Bosna je uvijek bila srpska zato i ima tako ime. To sto se s jedne strane Drine zvala Srbija a s druge strane Bosna je zato sto se time dokazivalo vlasnistvo. Srbi su najstarija nacija. Svi slavenski narodi osim mozda Slovenaca su Srbi samo sto to neki jos ne znaju.
Kako ces se ti pomiriti sa cinjenicom da si obicni glupan!!! Skaces sa teme na temu!!! Po cemu si, kog vraga, dobio rat? Dobio si k....!!!
@bosman,@bendasr,@da,@tako,@diana jenkin ... Draga Dusanka, ako zelis komentirati neki clanak onda to radi pod jednim nikom, ovo ti je previse \"ofirno\". A nama stanovnicima BiH mozes reci: Ima li snijega u DK?
@??? Netacno. Srbi se u BiH pojavljuju kao nacija tek popisom stanovnistva koje je radila Austro-Ugarska. Razlog zasto su vas nazvali Srbima je zbog pravoslavne vjeroispovijesti. Koliko ja znam Srbi se nikada nisu naseljavali iz Srbije u Bosnu. Nasuprot tome naziv Bosnjaci tacnije Bosnjani postoji od ranije, ali nema smisao nacije kako se to danas poima. Zapravo pojam nacije je prilicno nov. Ali vi imate svoju ispranu istoriju, pa vjeruj u sta hoces. Jeste Srbi su najstariji narod. Prvo su dosli Srbi pa amebe i ostali oblici zivota.
Cinjenica 1: Srbi su izgubili rat. Borili su se protiv Bosne i Hercegovine kao drzave, a kad to nisu uspjeli onda su htjeli da ono sto su osvojili silom da otcijepe i pripoje Srbiji. Mislili su da ce se zlocini zataskati jer pobjednik pise istoriju. Cinjenica 2: BiH je drzava u svojim AVNOJ-evskim granicama. Zlocini srpske armade su dokumentovani i javno prikazani u svijetu, a njihovi lideri politicki i vojni su osudjeni na medjunarodnom nivou. Problem: Kako da obicni Srbin prihvati ove cinjenice.
Ebe se kome sta je bilo za Kulina Bana i Stefana Nemanje, ali kako god, prije smo mi postali Srbi, nego vi Bosnje, zar ne??? Ahahahahaha!!!
To se zove migracija stanovnistva, ako cemo gledati drevne granice Srbija bi bila daleko veca i be bi bilo Makedonije i sl. Kada je u pitanju propaganda, mislim da se ni jedna strana nije libila da se koristi niskim udarcima, sjetite se samo BH reportera....mi smo imali svoje sampione tacno je... Da li je FBiH model kojim bi svi trebali da strmimo u potrazi za boljim zivotom??? Da li je to olicenje funkcionalnosti, tolerancije i zajdnistva sa Silajdzicem i rajom... mislim da ne, a ti ako mislis da Srbima nije mjesto sa ove strane Drine i da svojim stradanjem u istoriji BiH, za koju su ginuli isto kao i ostali, ako ne i vise....povlacim se jer nisi vrijedan dalje rasprave
pa ljudi moji...kad ste u stanju bolje promovisati ovu zemlju, pa učinite to..ona je bar na neki način pokušala nam pomoći...al zbog s*e*lj*a*č*i*n*a , kao što se vi, nama i dragi bog ne može pomoći!!! da je sanela više, dogurali bi mi puno dalje...
PROCITAJ I ZAPAMTI! Nakon tona rasturanog tiskanog propagandnog materijala, prosutog po Srbiji i po svijetu o \'srpskim zemljama od Virovitice do Karlobaga, donosimo fac-simile sluzbenog stajalista Srpske pravoslavne crkve i to u broju mjesecnika \'Pravoslavlje\' koje je izislo u povodu Dana Svetog Save jos 1970. godine. Sluzbeno stajaliste SPC izricito tvrdi da: Raska (Sandzak), Zeta (Crna Gora), Istocna i zapadna Hercegovina kao i usce Neretve nisu bili srpski krajevi, nego li krajevi koje je, prema \'Pravoslavlju\' okupirao i pripojio Srbiji Stevan Nemanja u vrijeme vladavine Bana Kulina u Bosni. Vrijeme je da shvatimo da je osvajacka politika jedno, a obrambena politika sucelice prema osvajacu nesto sasvim suprotno.
jeljjp baznia!!!
trebali bi joj poslat kantu sperme :) u znak zahvalnosti, nek svako da mali doprinos
kako se ne umorite od lazi...kad vam covjek izadje sa argumentima, krenete sa uvredama, nesto vam ni jedna teorija ne pije vode, pocev od one da nikakvoj crkvi osim pravoslavne i katolicke na Balkanu nema ni traga, a pominjete neku posebnu crkvu...sve na staklenim nogama, pa onda jezik, nekakva Klinton-nacija, sve naopacke okrenuli, eto, kao, sad neko rodjen u bosni, pa kao veleizdajnik!!! Ahahahoojnapaåojnfodnonoflørnksfømø
Embargo su kontrolisali Nato.