Komentari (340)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije će biti da sve smrdi na novu Jugoslaviju.. Poštovanje i uvažavanje da, ali zajednica nikada više..
Pa dobro ljudi... Jeste li retardirani ili šta? Šta je falilo Jugoslaviji ? Šta je to sad bolje nego prije? Greška! Šta je to sad približno dobro kao što je bilo? Ikad će bit? Nemojte samo arlaukat. Razmislite malo.
Ma ko pita tebe ili mene... radi se kako kaže "veliki brat"... Niti te iko pitao za Dayton... niti za bilo šta ... Naše je samo da metiljamo, živimo i umremo... Ako ko ostavi potomke - super ... ako ne ostavi - šta ćeš ... i to ti je to ...
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Moze! Al Srbiju razoruzat u startu! Da im ne padne vise na pamet velika Srbija.
bas suprotno jarane....ili si slijep pored ociju :)
Ekonomski gledano bolje je bilo u Jugoslavii ali nacionalno gledano sa strane Bosnjaka, nikako nije bilo dobro, sad imamo svoju drzavu ali kazu teska vremena, pa boze moj, generalno gledano svugdje su teska vemena, ali ne bi Bosnu dao za bolju ekonomsku situaciju nema sanse, pa ko je sposoban sam ce sebi stvoriti ekonomsku sigurnost
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Naivcije jedne! Koristite mozak! Sastavit ce nas na godinu dana, a zatim rastavit kako bi u BiH RS pripao srbiji. A u medzuvremenu dok se mi svadzamo jer se ovdje vise nikad niko nece dogovorit diktirat ce nam Europska unija i iskoristavat nas jer smo naivcine i slusamo EU! EU je navlakusa za masovno porobljavanje. Koja god je zemlja otisla u EU vrlo brzo je bial pred bankrotom... Ne daj te BOSNU da ne bi bila "velika srbija"!!!
Novu yugoslaviju nezelim zasto zbog toga sto....zato sto bi opet za 20 godina dosli u bosnu I pobili sve bosance zbog te yugoslavije Sam izgubio svu fameliju meni je ljepo u bosni a to sto srbi nemogu da podnesu sto nemaju kosova I polako sve gube zele sad da Se sastave opet zajedno da I'm bude lakse I da u blaze Bol sa sastavljanje bivse Yugoslavije bi opet bilo pakao I rat moje misljenje
Bolje nemojte , inace ce bit vise problema nego prije ...
Prave EURO prva brzina i EURO druga brzina, mi spadamo u ovu drugu...
sad svi vapimo za jugom...ko god kaže da juga nije valjala i da su bosanci bili ugroženi da bog da crkli.eto sad smo gradjani prvog reda pa nam je super nema sta...
odakle ti to da svi vapimo za jugom...
Ne, nikad.To je samo tito znao držati, šta god vi mislili o njemu, ili ga volili ili ne, to je tako.Živjeti u jednoj državi gdje je zdravstvo i školstvo/studij besplatno, gdje imaš velike mogučnosti da stan dobiješ, gdje su rezije i hrana bila jeftina, gdje smo bili industrijski gigant.Halo ljudi, stvarno mislite da je sad moguće to ? Nikad.Prije će se Bosna i Srbija podjeliti nego spajati kao Yuga.Bošnjak sam, i volim BiH više nego išta, ali budimo realni.Narod tu ništa ne odlučuje, samim odabirom ovih jebenih retardiranih političara mi smo sami sebi resudili davno.Što se srbije tiće, ne želim nikakvo zlo, ali budimo realni, vama je raspad zagarantovan, bez vaše volje.Kad su nam obečavali zlatne kašike, nisu pogrešili, ti isti koji su obečavali sad i jedu sa zlatnim kašikama. Yugoslavija je prošlost, i tako će ostati.Jednostavno spajanje BIH s Srbijom ne može ići zajedno, de to pitajte sinove i kčerke i majke poginulih za taj predlog..
ovaj enver kazaz je najveci debil koji kontaminira medijski prostor,ne znam kako dopustate da vam pamet soli neka dejtonska qvaziinteligencija,hajde,mozete vi to bolje
sta kaze zmija na ovu novu situaciju??????
..bem ti glup narod,pa vi stvarno mislite da je ovo jedino klanje bosnjaka od strane "braće" srba i hrvata i jos plačete za bratstvom,jbt narod,pa mi smo jedini slucaj na svijetu gdje koljaci mrze više zrtvu koju su klali nego sto zrtva mrzi koljaca,i jos priziva s koljacem zajednicu.Kakva crna zajednica,samo je Bosna i Hercegovina moja zemlja,uvijek bila i uvijek ce biti,a vjerovali ili ne prezivjecu ja i svi vi i bez nove jugoslavije siguran sam.
U svakom slucaju ovo je pozitivan pomak, jer mi (Balkan) moramo poceti razmisljati o vlastitoj egzistenciji (rat ne zaboraviti, ali gledati naprijed). Potrebno je stvoriti jako trziste koje ce moci konkuristati zemljama EU. Bez toga, ceka nas veoma crna buducnost. EU nije nikakva nada za bolje sutra jer previse je jakih drzava, a svakodnevno dokazuju da nisu toliko ujedinjeni kao sto nam obecavaju (Primjer Grčke,Cro i Slo).. zajedno to mozemo promijeniti i osigurati si bolje sutra. Nacionalnost je na globalnom planu postala nebitna - bitno je koliko si vojno-privredno mocan, pod cijom si sapom i sl... a isuvise smo svi mali da bi mogli odgovoriti na zahtjeve koje nam postavljaju mocnici. Dakle ili si potpisati smrtnu kaznu i poci za EU ili na neki nacin ujediniti balkan ponovno.
Daj Bože
Ujediniti se u smislu saradnje da, ali nikad onako jako da se ne bi znalo sta je vise cije. I da svako moze napustiti savez kad mu volja. I da to ne koci Srbiju na putu ka EU, jer je to krajnji cilj!
Sad Titoisti svršavaju od sreće da ponovo se osnuje UDBA i OZNA, postavite onu četnikušu Jovanku nek Vam bude predsjednica ako ne crkne prije toga. Hoćete da budete hamali Beogradu kao što ste bili u Jugi. Pokupite stvari i skupa sa braćom iz RS-a preko Drine i pjevajte o Vojvodama i č.etnicima jer oni tako vide bratstvo i jedinstvo.
Radim u privatnoj firmi ali govorim o tome da su se iz BiH izvlačile sirovine za druge republike dok smo mi poslije Kosova bili najnerazvijeniji. A pred rat jedino je BiH imala trgovinski suficit prema ostalim republikama. Na to sam mislila pod hamaljenjem.
Ako si pratio nedavno u Srbiji su štrajkovali radnici neke fabrike za preradu aluminija da bi i sama vlada Srbije priznala da oni nemogu obezbjediti sirovinu jer je Srbije nema. Valjda opet hoće da uzimaju naše resurse a nama prodaju gotov proizvod.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Glupi i neprofesionalni novinari,Jugoslavija je svoju pricu zavrsila,i nikad vise nece postojiati. I ovo ne moze nikako biti nekakva sestorka zato sto "kosovo" nije drzava! Nas nacionalni cilj je da se Republika Srpska pripoji Srbiji a ne da ponovo pravimo iste greske.
Da nece opet doci oduzeti nasu djedovinu, begovinu za takozvanu nacionalizaciju, pa je dodjeliti nekome sa Durmitora,, pa neki dan su alpinisti otkrili novo selo, valja te ljude negdje naseliti
Sa agresorima NE, NE i NE ! Samo RBiH, za to smo glasali, za to su ljudi živote dali !!!
Pa eto niste je ostvarili. Dejtonska BiH nije republika.
Sto znaci da nikad nece biti ?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)