Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj MMF naše političare drzi na vlasti !!! Da nije njihovih kredita davno bi se nešto moralo mijenjati , ovako novim zaduzenjima kupuju socijalni mir ima 7,8 godina !!! Njima to i jeste glavni cilj jer na ovaj način nas koloniziraju preko korumpiranih političara .
Naravno da kreira !! Kojem je to " lihvaru " drago kada mu neki duznik vrati glavnicu i kamatu ? E ovo su svjetski lihvari kojima je cilj da su na vlasti korumpirani političari, sa njima najbolje sarađuju . Oni troše a MMF čeka da se nakupi dovoljno dugova da počne otimati resurse što će ubrzo kod nas doći !! Nama je jedini spas u bankrotu jer u stvari smo davno bankrotirali ,samo što niko nema mu..da da to narodu kaze !!!
@ semum : Pa MMF ti neda razvojne kredite !! Mozeš ti praviti puteve , bolnice i sl, ali ne mozeš ti pokretati prijeratne gigante jer bi onda predstavljao konkurenciju njihovim firmama !! Nek uzmu kredit da pokrenu agrokomerc ??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ovi nasi samo kredite znaju dizat.... i sto je najgore ponose se time kao da je to nesto pozitivno
Pa svi dižu kredite što ne bi i mi ? Novac je samo fikcija, jel ti čudno da najrazvijenije države poput SAD,V.Britanije su i najzaduženije, šta trebamo da drkamo na rejting od Standard&Poor's, pa svi znaju da je to lobistička kuća. Nego dajte kredit da se gradimo,niko još nije bankrotirao i neće.
pa uredu je dizati kredite ako ce ih koristiti na pravi nacin. kredit je pozitivna stvar al u slucaju da se taj kredit iskoristi da bi se rijesio neki "veliki broblem", al se mora razmisljat i kako vratiti taj kredit, a kod nas se samo dizu krediti a nista se ne radi. ko ce da vraca taj kredit? Nasa djeca, eto ko. Vracat ce kredit od kojeg nisu imali nikakve koristi, al ga moraju vratit. u tome je problem.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Opaa, evo politicarima novih stanova, auta i vikendica, ma hajd ba placat ce dugove narod ::) Jebo narod... Nek crknu.
Ko cae nam ugoditi? Ne valja kad daju! Ne valja kad ne daju!
o tugo Jesenja :-)
mene samo zanima ko ce vracati
Zato ćemo novac vraćati jeftinom el. energijom nakon projekata izgradnje novih elektrana (vjetro i hidro), davanjem naftnih nalazišta na koncesiju, od kojih ćemo dobiti samo neki mizerni procenat, dati strancima budzašto da upravljaju unosnim resursima kao i jeftinu radnu snagu... A, da, i mogućnost da provuku svoj novac kroz našu državu i fino ga operu.
Stigla povisica politicarima
joj kako has Babylon kupuje za jeftine pare!!
Naravno kredit ide na plate budzetskim korisnicima, nece se otvarati fabrike ni nova radna mjesta.Moze im se ali ce se zato nekad povisiti penzije 5% od ovih para naravno obecali su...
Ni dvadeset minuta se ovaj članak nije zadrzao na naslovnoj !! ZAŠTO ??? Zato što nikome ne odgovara da se priča o stvarima bitnim za zivot običnog čovjeka . Puno bolje za sve političare i njihove portale ( nema nezavisnih ) je da se pljujemo i vrijeđamo !!!
Evo politicarima razloga da se raduju!
ovdje je vrag došao po svoje, naši političari kad dobiju kredit slave jer će moći guliti narod do sljedećeg kredita, a bankarski konzorciji koji su dali kredit također slave jer znaju da će moću upravljati bosnom kako ih je volja. jer pare koje si uzeo moraš vratiti, ako ih ne vratiš onda si sluga. a bosna pare vratit ne može jer ekonomije u njoj nema. ko god ima mogućnost treba da bježi odavde u zapadnu evropu, ameriku i australiju jer te zemlje će zadnje doći pod čizmu bankarskog kapitala. ovo se posebno odnosi na mlađi svijet koji tamo može naći svoje mjesto pod suncem. ovi koji ostanu u bosni živjet će u zaostalom društvu u kojem će glavnu riječ imati vjerski fanatici i kriminalci odjeveni u ruho gospode.
Plan uništenja države BiH je poznat ... - zaduži se kod MMF-a, - pokradi sredstva od kredita i napravi kolateralnu štetu, - bježi u Tursku kao Haris BEZ ODGOVORNOSTI, - ostavi narod u agoniji da umire od gladi i polako napušta BiH bez borbe ... Da ovi naši izdajnici i državni neprijatelji broj jedan kao što je Haris, Jerlagić, Hećo i njima slični žive u Kini, javno bi bili streljani na stadionu, a narod bi to gledao umjesto fudbalske utakmice.
Ako ce vracati kredit i biti odgovorai ako se ne vrati na vrijeme ti debili koji ga potpisu to je SUPER SUPER vijest. Ali posto je sigurno da cemo ga mi koji citamo "klix" i zivimo u ovoj vukojebini vracati kror cijenu goriva, rezija,,,, to je KATASTROFA UZAS......!
Duznicko ropstvo narode moj....praunuci ce nas proklinjati sto smo ovo dozvolili...
Hej super, poklonili su nam 48 miliona eura! A nisu? Kredit? Aha, nista onda od moje radosti...