Komentari (266)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moze li kao Bosanac? Jer to je jedini narod koji ima obraza na Balkanu.... pa rekoh da i oni mogu biti ko jesu napokon?
Eto super, ja cu da se izjasnim kao Bosanac i Hercegovac pa neka onda razmisljaju da li im odgovara ustav kojim imaju 30% \"ostalih\"...
a1a1a1Que9 onda gente!!!!Pues espero que salga esta foto. La tome9 de una unaidd habitacional medio popis. Podreda perdonarse la carencia de ortografeda sf3lo porque se preocupan por separar la basura. Gracias por la aportacif3n, ahora mejora tu ortografeda.Un saludo.
Savjeti vezani za mršavljenje i knoicpiranje treninga su neosporno na mjestu. Lično sam se u to uvjerio na sopstvenom primjeru u godinama posmatranja reakcija svog tijela na različite kombinacija treninga i prehranu. Ne znam kako izgledaju konkretni treninzi, ali sudeći po svemu što sam pročitao, svakako vrijedi probati, pogotovo što je nesumnjivo lakše dijeliti nastojanje i motivaciju sa grupom te se držati i pratiti gotov i provjeren koncept od raditi sam i upustiti se u višegodišnje istraživanje koje vrlo često završava odustajanjem. Daljnje istraživanje svakako preporučujem ali nakon što vas neko poduči o temeljima. Da sam imao priliku prije 5 godina svakako bih počeo na ovaj način. Džemo, čestitke na ideji. Samo se drži kvaliteta, budi profesionalac koji stoji iza datih obećanja i ja lično ne sumnjam da će camp da preraste sva tvoja prvobitna očekivanja.Svako dobro Sead
Onda se i ti izjasni kao Bosanac a ne kao Bošnjak. Na žalost Bošnjak je danas vezano za islamsku vjeru žahvaljujući \"mudrom\" Aliji Izetbegoviću. Neki bi nas nagovarali da se izjasnimo kao Bošnjaci da bi tako prikazali veći procenat muslimana, a taj procenat bi timei bio lažan. Drugi nas nagovaraju da se izjasnimo kao Bošnjaci iz istorijskih razloga. Treći nas nagovaraju da se izjasnimo kao Bošnjaci iz političkih razloga, zbog broja mjesta u parlamentu da ne bi one druge dvije nacije imale većinu nad muslimanima. Onda budite i vi Bosanci, jer \'Bosanac\' nije vezano za vjeru, a time ove druge dvije neće imati većinu mjesta u parlamentu.
Na popisu izjasnite se kao BOSANAC Mi nismo ovce da se svrstajemo u torove Ako nas kao BOSANACA bude vise od 10% a Hrvata kao konstitutivnog naroda isto tako,SISTEM KONSTITUTIVNOSTI PADA,nemogu se OSTALI tretirati da nisu konstitutivni a ima ih vise nego Hrvata TADA SE USTAV MORA MIJENJATI Dosta nam je torova,trazimo ISTA PRAVA ZA SVE LJUDE U BIH
\"Uvijek ostajemo Bošnjaci kao što su nam bili i pradjedovi i ništa drugo. Dakle nek se dobro ogledaju po zemlji naša braća, koji toliko stoljeća u Bosni i Hercegovini stanuju i živu, a hoće da su Srbi ili Hrvati. Neka ovo lijepo prouče i promozgaju.\" /fra Antun Knezevic, Bošnjak iz Varcara (1834-1889)
Ne samo u \"siromašnim\" zemljama. U Kanadi se popis stanovništva radi poštom. Poštom u sandučiću dobiješ upitne listove. Ispuniš, pošalješ u njihovoj koverti za koju je poštarina već plaćena od strane države. Popis stanovništva je obavezan. Ko ne vrati popisne listove plaća kaznu.
Ja sam JEDAN OD VAS. Na popisu cu staviti ovako: NACIJA: NEVIDLJIVI COVJEK (vide me samo kada trebaju moj glas da zadrze vlast i nastave krast, a ne kad trazim posao i djeci sansu za skolovanje i buducnost) JEZIK: DRZIM ZA ZUBIMA vecinom, jer ne kazu dzaba koliko para toliko muzike (ionako pricao ili ne pricao, ovi gore ne slusaju, isto mi se pise) VJERA: NIKOM VISE NE VJERUJEM, A NI SEBI (ni politicarima, ni vjerskim vodjama u skupim limuzinama, dok ja nemam ni za tramvajsku, ni NVO, njima pogotovo ne, ni zaposlenima koji znaju isto ko i ja, al nece nikad priznati kako su dosli do posla, ni nezaposlenima koji ispijaju kahve i palam00de kako bi TREBALO ovo ili ono, a kad su protesti nidje ih, ni penzionerima koji prodaju glasove za 50 kermica i bajramluk, ama bas vise nikom ne vjerujem, a ni sebi, jer zato sto sutim i trpim i sebe sam time iznevjerio) JA SAM NEVIDLJIVI COVJEK BEZ SADASNJOSTI I BEZ BUDUCNOSTI! Sam sam si kriv. Al samo nek se ne puca..
PA I JA SAM ,,HERCEGOVAC,,I NIŠTA MI NE FALI. VOZDRA HERZOG
Ne znam da li je BiH najbogatija zemlja na svijetu, ali se definitivno ponasa kao da jeste. U \'siromasnim\', ali razumnim drzavama, koje ne mogu da si priuste hiljade popisivaca sve se obavlja ili putem interneta ili vam postom posalju sve papire, vi ispunite i posaljete nazad. Nema lazi, nema prevare, i sve ne traje duze od pet minuta. Govorim ovo iz iskustva. Sta ima da vam neko dolazi u kucu i oduzima 45 minuta. A posto u BiH (sudeci po komentarima) ljude jedino interesuju tri pitanja (totalno nevazna u normalnim zemljama), vecina ne bi utroslia ni 30-ak sekundi ispunjavajuci anketu.
Čuj 45 minuta traje postupak.Meni niko neće tek tako ušetati u kuću,na pragu ću izdiktirati \"Bošnjak-musliman-Bosanski jezik\" i ćao bela.
pa jesi li musko il zensko,,,opredjeli se hahahahhahah supljaka..
Pa oduvijek sam Bosanka bila, rodjena u Sarajevu, pra pra djed iz Sarajeva, i sada te ovako dovedu u glupe situacije. Uvijek je bilo kao sto kazes Bosanka katolicke vjeroispovijesti, ili Bosanac islamske vjeroispovijesti.
RECI DA SI BOŠNJAKINJA , ATEISTA NE MORAS VJERU SPOMINJATI, AKO TI JE NELAGODNO..
Moze li mi neko odgovoriti na pitanje, ja sam iz mijesanog braka i sada stvarno ne znam sta da radim, ne mogu reci da sam Hrvat mada sam katolicke vjeroispovijesti, ako kazem Bosnjak onda sam muslimanka jel tako ? Ne kontam nikako. Ako kazem Bosanka, onda cu medju ostale ? Suprug je musliman, on ce reci da je Bosanac.
Drugim rijecima, ako ne stavimo bosnjak propade vam dzamahirija, a od cega cete onda zivjeti? Normalno da je to vama pitanje opstanka. Sisate ovu drzavu vec dvadeset godina! Koliko ste radnih mjesta napravili? Koliko kilometara puta, a posebno puta da bi svoje okloljene aute mogli vozati. E jadni su oni kojima trebaju tenkovi da b se zastitili od naroda kojega ko biva predstavljaju! U Bosni je jedan nbelovac slobodno setao gradom i pricao s rajom u kafani, jedan Tito je znao pobjeci pratnji pa sjesti s rajom da poprica, a ni jedan BOSANAC nije ni pomislio nista losa, a od kako su dosli bosnjaci potrebni su im oklopni auti i heliodromi na krovovima! Dosta!