Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta bi sa 2.6% mladih ljudi ? you do the math :D
Okolnosti pod kojima dobivamo najvrijednije stvari u životu, po nepisanom pravilu, uvijek su čudne i neopisive. Svejedno, nakon određenog vremena, zovemo ih sretnim okolnostima. Nakon što sam postala volonterka moj pogled na život i budućnost promjenio se u potpunosti. Volontiranje, mene lično, mnogo je promjenilo. Zbog svih načina na koje volontiranje može obogatiti mladu osobu, smatram da je jako značajno vršiti popularizaciju volontiranja u našoj zemlji. Prije svega mi se dopada što se po novom zakonu volontiranje u struci priznaje kao radno iskustvo, jer to uistinu i jeste. Potrebno je stvoriti više mogućnosti za mlade i prije svega vršiti edukaciju mladih po pitanju uključivanja u društveni život, kao što se navodi u novom zakonu o volontiranju FBiH.
...volontiranje u kapitalizmu...žešća ironija :)
Volonterski rad treba zakonom ukinuti... Jer je to samo degradiranje rada i truda... Jednan volonter radi shodno svojom odgovornoscu koje apsolutno nema. Gdje nema truda i zalaganja tu nema ni nauke a nema ni usavrsavanja, nego bezvezno mrcvarenje ljudi... U 99% slucajeva volonteri nista i ne nauce...