Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisu ni ovi cvjecke, ali ce zadovoljstvo biti ne gledati vise onog neotesanog seljacinu svako malo na TV-u. Jos da nam je Esu Radeljasa ukloniti, tacno bi se urbanizirala politicka scena..
Eso je jedinstven primitivac covjek nepismen u ovoj drzavi vozi autic od 200 000 kupuje poslovne prostore od 450 000 nema osnovnu zavrsnenu posteno, e sada ti je jasno u kakvoj mi drzavi zivimo to b8 bilo gdje u svijetu bilo oduzeto od primitivca. Ali jedno je sigurno provjerio sam znaci 100% covjek je ipak homosapijens:-)
On kad bude u opoziciji bice jos vise u medijima zbog svojih izjava
Bio ili ne bio na vlasti ko je navikao on ce i krasti.
@bosnoslav Skoro sve sto si napisao odgovara stanju i razmisljanju naroda. Obrazovanje je kljuc svakog uspjeha. Medjutim obrazovanje treba da podje od mladih roditelja!!!!!! Oni su ti koji vjerovatno imaju pristup internetu i mogu naci informacije o tome sta je najbolje za njihovo dijete. Ima milion sitnih stvari koje su odlucujuce za zivot covjeka pa kasnije i zajednice, a sve je to ekonomija. Recimo: Ne smije niko pusiti u prostoriji gdje je dijete. U suprotnom se rezultati pokaze ako ne odmah ono sigurno nakon nekog vremena u vidu raznih bolesti koje kostaju sve nas ,a time i drzavu.Nemoj graditi tri sprata kuce od jedne plate, a ne mozes zavrsiti ni jedan sprat za 20 god pa vlaga i voda uzimaju svoj danak. Roditelji ne treba da daju dijete na cuvanje " tetama" u komsiluku koje nemaju pojma o pedijatriji .Na kraju ako je dijete pri kraju osnovne ili srednje,a da ne kazemo faxa ne treba mu davati djeparac. Mora ga zaraditi. Itd.Itd. Na taj nacin se stvara poslovna kultura
Ma je*ao te Doda a ti njega.
Ne znam kakvi ce političari biti na sceni poslije Dodika,ali vjerujem da gori, arogantniji, bezobrazniji nece doci, daleko mu mjesto od politike bilo!
Ma isti si i ti iko i on.Neka ti ponudi da radis sa njim..Odma bi za njim krenuo mamu ti lopovsku jebem..Sano gledate kako cete ovu jadnu drzavu opljackat..
I EU i Amerika ćekaju da promjene Dayton kada se osude Karadjić i Mladić za genocid... TU I DAYTON PADA DODO!!! Biti će BiH Federacija 3, a ne 2 NARODA!!!
Nebitno je ko koga i gdje planira "skinuti" i doci na vlast. Bitno je da nema ni jednog novinara ,a nema puno ni obicnih ljudi koji bi takvim osobama postavili pitanje: Imate li konkretan ekonomski plan? Konkretan plan,a ne : mi mislimo,mi smatramo ,mi cemo dovesti investitore itd,itd. Za 18 god. poslije rata nije se niko pojavio da insistira na tom kljucnom pitanju bez obzira radi li se o novinama,radiu ili tv .Zasto? Nijedan "poznati i priznati" ekonomski expert ne zna kako otvoriti radna mijesta i kako privuci investitore. Nijedan . Odgovor je mozda jednostavan.: Mi i ne znamo sta to znaci konkretni ekonomski plan iako od njega sve zavisi. U svim normalno razvijenim zemljama ekonomija je kljuc svega. Neshvatljivo je da je mladim ljudima najvaznije da imaju zdravstveno ,a najmanje vazno je sta ce raditi ,znaju li to raditi i vole li to sto rade. U svim zemljama je to na prvom mijestu. Naravno mi to znamo najbolje jer smo naj,naj i zbog toga nam je sve kako jeste.
Nema plana jer ovdje se zivi od danas do sutra. Ako se iole ukaze neka prilika za zaradom, nas narod ce prije uzeti 100KM sada i odmah, nego uloziti tih 100KM da bi dobili 100.000KM u biznisu. To je prvo. Drugo, za provodjenje konkretnih mjera, ovdje je potreban diktator snage Hitlera, Staljina, neko crvste ruke ko bi, ako treba,i ubijao one koji odstupe od plana ekonomskog razvoja zemlje. Ovdje narod nije naucio misliti svojim mozgom. Uvijek se gledalo prema Istanbulu, Beogradu, Zagrebu, Becu, Briselu, Washingtonu, da nase probleme neko drugi rijesi. Trece, nedostatak poduzetnickog duha, ne ambicizonost roditelja koja djecu ne odgajaju na privatluk nego ih odgajaju da rade za platu jer je kapitalizam lopovluk. Svaki vid biznisa vidi se kao lopovluk. Kad Kuvajcani hcoe da grade turisticko mjesto kod Sarajeva, sve se to vidi kao SDA lopovluk. Kada ti isti Kuvajcani uloze u Srbiju, onda sto niste ovamo dosli u BiH i krivo vam. Postoji toliko nepovjerenje i korupcija.
Toliko je nepovjerenja i korupcije. Svima daj posla u drzavnoj sluzbi i na drzavnu sisu u drzavna preduzeca. Svima je ambicija preko politicke stranke se uvaliti u Elektroprivredu, Telecom, BH Gas, drzavna ministarstva, SIPA-u itd itd. Sve je to nas komunizam naucio i unazadio. Radi od 8:00 do 16:00, imas mjesec godisnjeg, posao ne mozes izgubiti. ocekujes garanciju u svemu, zagarantovan posao, zagarantovana buducnost, stan ces dobiti na rang listi od drzave, vikendicu ces napraviti, ljetujes u odmaralistu na Jadranu o veoma malom trosku, jer drzava placa sve. Poljoprivrednici ocekuju da drzava od njih otkupi plodove. Muzej je zatvoren jer ceka pare od drzave a isti direktor ne zna organizovati izlozbe da privuce osnovce, srednjoskolce itd. Nemamo mentalitet poduzetnika. Pogledaj Japan, Juznu Koreju, Tajvan, Kinu, ljudima je jedini biznis - biznis. Kad to shvatimo mozemo naprijed.
Dodik je obicna korumpirana konjina i dok god je on na vlasti ovdje nikome nece biti dobro, pa ni Srbima samim.
Bitno je u svoj ovoj prici, da se bajka o "boljem entitetu" raspala i da nema vise udara. Prezivjela je Bosna i Hercegovina i Ferdinanda i Principa i kralja Aleksandra i Hitlera i Tita, Milosevica, i Aliju-Karadzica-Bobana, pa prezivjet ce i malo Dodikovog fasizma. Bitno je da je genocidni traktorista unistio genocidnu tvorevinu pljackama, pranjem novca, prezaduzivanjem, sto je tamo zivotni standard krahirao u odnosu na 2006, sto bijela kuga je pod vlasti Dodika od 2006 do 2014 smanjila broj Srba za preko 27.000, sto je nezaposlenost veca sada nego 2006, sto nema aerodroma Trebinje iako ga oni spominju, sto je Birc propao u Zvorniku zahvaljujuci Dodiku i Litvancima, opljackali ga zajedno, sto je propao projekat mreze autoputeva sa Strabagom, sto je Pevec propao u Banja Luci itd. Bravo Mile, genocidni tiraninu, ono sto nijedan bosnjacki politicar nije uspio od 1996 do danas, ti si uspio, osiromasiti srbe i smanjiti njihov broj.
Pa zasto te to cudi ? Nebi bilo OK i fer da su ameri pustili da se 95te BL zauzme,Doboj ....jer bi vjerovatno doslo do stradanja civila(osvete za Srebrenicu,Vukovar...) nego su cekali strpljivo i podmetnuli ovog covjeka da oslabi RS do te mjere da sami ukinu entitete ,to ide sporo ali ide,zato i drze na vlasti trenutnu garnituru! Kako rekoh maloprije ,i ameri vjerovatno pripremaju svoje ljude u BiH koji ce javno progovoriti o ukidanju entiteta,kantona.Iako se sve cini sporo ,jbg nije to posao od dva dana,a i taj dan se blizi ,vidjet ce te !Naravno cekaju se i rezultati popisa da se ima i razloga reagovati :) ! A ako mislite da to nista smisla nema ....sacekajte,nista vas ne kosta jer svejedno svi NESTO cekamo!!!!
Dodik , Bakir I njima slicni ce bit skinuti kad rulja dodje "tobe" ILi kad se to Amerima zatreba da se desi. Za sada nevidim ni jedno od ova dva da ce se brzo desit. Rulja ko rulja pada I dalje na nacionalisticke fore a Amerima se jebe Za nas svakako !!!! Trebali smo im da bi mogli kontrolisat "gaconje"po EU I donekle sa krizom (koju oni upale I ugase kad Im treba )I euro
Prica pred izbore vise opce poznata, a opet ce naravno narod ovcice da glasa svak za svoje i tako u krug godinama... Nacionalizam njima ide na ruku a mi hljeba nemamo da jedemo,ali je bitno da sam ja musliman ti hrvat on srbin to je najbitnije...
Gospodin Ivanić je jedini političar vrijedan respekta U RS-u. Retorika kulturna, bez vrijeđana, ima poštovanje u evropskim okvirima, ekonomija mu je na prvom mjesti, šovinizma nema i još puno toga. Međutim, veliki broj glasača u RS-u voli da sluša laži, pjesme ispred i u šatorima i onda kažu narodni čovjek. Kada se vrate kući iujutro boli glava od mamurluka djeca ih pitaju šta ćemo doručkovati, trebaju mi knjige za školu, nova torba itd. Valjda će se iduće godine otrijezniti i obratiti pažnju na ono osnovno, a to je posao, rad i normalan život.
tako ste i za mileta govorili prije nego se vlasti dokucio,isto je medio i pricao razumno! tako se i djokovic bodrio iz svih dijelova BiH dok mu pravo lice niste ugledali,tako se i dan danas srpski ministar (pokojni)Dzindzic hvalio i hvali na sva usta jer nije stigao pokazati pravo lice...poprilicno naivna razmisljanja! JA bih volio cuti politicara iz RSa,Federacije koji ce jasno i glasno govoriti o ukidanju entiteta,kantona O UJEDINJENJU DRZAVE jer to je jedini nacin ka boljem necemu ALI to necemo dozivit jer to ne ide njima u prilog,nasim politicarima ne odgovara NISTA NORMALNO i funkcionalno jer tako gube da budu vidjeni po novinama konstantno,gube da kradu a ne odgovaraju.....sve je ovo jebeno sranje
Dodik nema dostojnog protivnika u RS-u , za koga ce narod glasati za tebe Ivanicu... nemoj biti smjesan !
Idi i ti Mumbai pod šator. Tu ti je mjesto. Nemam ništa protiv šatora, ali imam kad vidim bijedu i siromaštvo u RS-u dok pojedinci grade vile po inostranstvu i Monte Karlu.
Ma Dodik ce jos da vlada sve dok je nacionalizma...!
Pa da, dok god je RS genocidna a FBiH nije... itd. itd. itd... itd....
Sjasi kurta da uzjasi murta....samo u krug.
Ma nema od skdanja nista ima on brata zlaju ucinice zlaja sve da on ostane a jest se vala i uzbrezobrazio kao da je Americki prijesednik a ne rs rukometnog saveza toj malo jaca funkcija neg odbornika u nekom selu u bivsoj nam Yugi.