Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zeljko populista
Komšić- politički miš
kako si ogranicen kao prvo njemu je kao predsjedniku ograniceeno djelovanje moraju se svi sloziti da bih se iznjela neka odluka. druga stvar preglasavan je bio i u SDP-u tako da je tek mogao doci kad je izasao iz te stranke DJL
ŽELLJKOOO MAJSTOREEE RASTJERAJ BAGRU ...... al nemoj ne bi niko ostao u strankama :PPP
ŽELJKO KOMŠIĆ GIGANT NAJPOSTENIJI LIK MEDJU POLITICARIMA
GLEDAJ SDP PLACENIKA PO SA X HAHAAHAHAH SDP IMA SVOJE PLACENIKE TO SVAKA BUDALA ZNA HODAJU GRADU I PISU STA SE DESAVA SVAKO DRUGI DAN SE SATAJU I PODNOSE IZVJESTAJ
NIKO TE NISTA NIJE PIRO IVANICU DA NIJE BILO ZLAJE SAD NE BI NI BIO U PARLAMENTU ETO KOLIKO TE I TVOJI VOLE SM...R.A.D.U.
Ne moze on uzeti mjesto hrvatskog predstavnika, jer sada svako bira svojega iz red svog naroda. Zato se on bori za ovu presudu Sejdic-Finci da se unese u Ustav da bi mogao da se opet uvali kao \"ostali\". Ovaj put ce biti Bosanac. Samo, ako se sada izjasni kao Bosanac, onda se otvara pitanje sta je do sada radio dva puta na mjestu hrvatskog predstavnika. Nije njemu lako. Ne moze da prihvati da je iskoristen i nema vise politcke vrijednosti. Izlaskom iz SDP-a je napravio veliku gresku razocaravsi veliki broj ljudi koji su ocekivali da preuzme stranku i uvede promjene. SDP je kao stranka mogla to izvesti i Komsic je to mogao predvoditi, a on kao pojedinac nema taj kapacitet. Ionako je dobijao bosnjacke glasove u inat Hrvatima da im uzme mjesto i spusti Hercegovcima. A koja je sad njegova svrha? On je vec svoje odradio i sada ga mogu samo jos iskoristiti da izvrse pritisak da se izmjeni Ustav i unese presuda Sejdic-Finci, ali ne moze on predstavljati Zidove ili Rome.
ja jos ne znam sta je on - hrvat ili bosanac?
Evo Komše u Americi, gleda da se uvali kod nas ako se nedobog zakuha. Nije dobio od Hrvata putovnicu, pa konta da se sa familijom skloni u Ameriku. :D
J.e.b.i ih Komso sve, i politicare i ove sto pisu negativne komentare. Bosna ce svakako pobjediti.
Mogu li mi Komsicevci reci sta je Zeljko konkretno uradio za ovu drzavu u ovih deset godina? Ali konkretno! Nemojte mi o zlatnom ljiljanu i ranjavanju. Masa nas je prosla i gore pa idemo dalje. Recite mi sta je on konkretno uradio za drzavu u ovih deset godina!
Sejdic-Finci je vec dnesena presuda, a presuda u Strazburu bi morala opet proci istu proceduru kao i presuda iz Brisela. Koji god sud da donese presudu mora proci proceduru da bi se unijela u Ustav. Sejdic-Finci JOS NIJE UNESENA U USTAV, prema tome, poziva se na nepostojeci zakon. Bez obzira koji je sud u pitanju i koja presuda PROCEDURA JE ISTA i mora je svaka presuda proci bez razlike. TEK KADA POSTANE ZAKON ONDA SE KOMSIC IMA NA STA POZIVATI! Do tada je sve samo dnevno politikanstvo u svrhu samo-promocije!
Mislim da je ipak u pravu Komšić. Ukoliko bi došlo do suda u Strazburu sud bi donio presudu kao i u slučaju Finci i Sejdić.
Ono na sta se oslanja Komsicev zahtijev trenutno ne postoji u Ustavu, tako da ni jedno tijelo, pa ni Ustavni Sud ne moze raspravljati o nepostojecim odredbama. Sa druge strane, imamo odluku Sejdic-Finci cija implementacija mora biti dogovorena prvo politicki, a onda i zakonski u Parlamentu. Tek kada prodje tu proceduru i odredbe iz Brisela budu ukljucene u pozitivne zakonske norme, tj. Ustav, tek tada Ustavni Sud moze dati svoje misljenje. Do tada je ovaj potez samo politicko-propagandna kampanja kako bi Komsic zadrzao svoje ime u medijima.
chet nici su svi isti bio draze ivanic dodika ili karadzica svi su protiv onog sto nije mrznje kao oni
Gosp.Komšić je nažalost svojim istupanjem (kukavičkim upsut budi rečeno) iz SDP-a definitivno izgubio svaki kredibilitet što se političkog odlučivanja tiče tako da iako mi se ovaj navedeni gosp.Ivanic doista ne sviđa moram mu dati za pravo ali samo utoliko što njegove izjave(Komšićeve) više ne posjeduju političku težinu koja bi naišla na otvorena vrata bilo kome,osim možda nekolicine nerelevantnih faktora što nije dovoljno za implementiranje bilo kakve odluke pa ma kako ona značajna bila.