BiH
0

Mladen Bosić: Ova godina nije bila uspješna za RS

Piše: G. D.
Mladen Bosić (Foto: Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Klix.ba)
Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić na današnjem novogodišnjem prijemu rekao je da protekla godina predstavlja još jedno razočarenje za RS, jer mnogi problemi nisu riješeni, a novi su u međuvremenu stvoreni.

"Da li građani žive bolje? Da li je stanovništvo zadovoljnije? Da li imamo više zaposlenih? Da li nam je privreda bolja? Da li su građani zadovoljni zdravstvenim sistemom? Da li napredujemo? Da li naša djeca uče u boljim školama? Da li imaju perspektivu da ostanu ovdje? Da li diplome vrijede više ili manje? Nažalost, odgovori na ova pitanja su negativni. Ova godina nije bila uspješna za Republiku Srpsku. Ne možemo se pohvaliti nijednim segmentom života u kojem je napravljen iskorak", rekao je Bosić.

On je dodao da je ovo bila godina preživljavanja, jedna u nizu. Zbog toga se svi moramo zabrinuti i učiniti sve da naredne godine budu bolje.

"Nadam se da ćemo sljedeće godine razgovarati o stvarnim problemima koje ima RS. Imali smo ideje kako da napravimo velike reforme i velike rezove. Sve reforme trebaju biti usmjerene na borbu protiv korupcije. Prostora za optimizam nema, jer smo dobili vlast kontinuiteta. Vlast koja nema jasne prioritete i koja ne zna šta želi. Ova vlast negira sve probleme i ne želi da vidi da je nezaposlenost najveći problem RS", dodao je Bosić.