BiH
17

Mladen Bosić: Nikada nećemo ući u koaliciju sa SNSD-om

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Lider Srspke demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je danas sve parlamentarne stranke da razgovaraju o budućoj vlasti, ali je istakao da se taj poziv ne odnosi na Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Prioritet buduće vlasti mora biti pokretanje ekonomije, odlučna borba protiv korupcije i kriminala i smanjenje nezaposlenosti. Aktuelna vlast, na čelu sa SNSD-om, temelj je opstrukcije borbe protiv kriminala i korupcije i to je razlog zašto jedino sa ovom partijom SDS ne želi da razgovara. Dodik više nema podršku većine građana RS i ovi izbori su početak promjena, jer SNSD više neće moći autokratski donositi odluke u Narodnoj skupštini RS", rekao je Bosić.

Lider SDS-a je rekao da je zadovoljan podrškom građana za kandidate ove stranke, kao i za kandidate Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz RS-a. Bosić je kazao da je i na nivou BiH SDS ostvarila izuzetno dobar rezultat, jer je pobjeda Mladena Ivanića i pobjeda Saveza za promjene u kojem je ubjedljivo najveći doprinos dao SDS.

"Vjerujemo da ćemo i na tom nivou naći dogovor oko formiranja nove vlasti. Smatram da je nevjerovatno da se ni šest dana od provođenja izbora ne zna kako će izgledati sastav Narodne skupštine RS-a i ko će biti novi predsjednik Srpske. Najveći krivac za to je Centralna izborna komisija i evidentno je nesnalaženje i nedovoljna aktivnost CIK-a. Zbog toga još uvijek nemamo ni preliminarne rezultate zbog čega još uvijek nismo u mogućnosti da uložimo žalbe na uočene nepravilnosti i eventualno poništavanja izbora u nekim biračkim mjestima ili regijama", kazao je Bosić.