Fondacija Sanela Redžepagić
0

Mlade aktivistkinje “Za zdravu ženu”

Sarajevo-x.com
Zahvaljujući svojim vjernim prijateljima i mladim aktivistkinjama, Fondacija “Sanela Redžepagić” će dostojanstveno obilježiti oktobar, mjesec borbe protiv raka.

Aktivisti Fondacije “Sanela Redžepagić” će nastaviti sa kontinuiranim obilaskom žena, koje se liječe od karcinoma dojke u kliničkim centrima širom Bosne i Hercegovine, te im prilikom posjete uručiti prigodne poklone, tačnije kozmetiku za njegu tijela nakon hemoterapije, preporučenu od specijalista - onkologa.

Najobimnija akcija, planirana za mjesec oktobar, jeste distribucija kasica institucijama i firmama u Bosni i Hercegovini, koje će dostaviti mlade aktivistice Fondacije “Sanela Redžepagić”, uz prigodni edukativni material o karcinomu dojke. Između ostalih, sportska kladionica "Bet Live" je prihvatila 103 kasice, koje će postaviti u svoje poslovnice, te na taj način omogučiti svojim igračima da daju doprinos u borbi protiv karcinoma dojke.

Cilj ove akcije, kako kaže Safet Redžepagić, osnivač i predsjednik Fondacije “Sanela Redžepagić”, nije samo prikupljanje novca, već prvenstveno podizanje svijesti o ovoj opakoj bolesti, od koje u Bosni i Hercegovini boluje mnogo žena, a od koje je preminula i Sanela Redžepagić, poznata operna diva Sarajevske opere, po kojoj Fondacija nosi ime.