Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upss, vidi Nikolaja, ni rijeci o Teheranu i Turcima. Pa kako cete u Teheran, pobice vas Turci???!!!???
Kad su Sloveni došli na Balkan nisu uopšte bili podijeljeni na nacije. Tek nakon avarsko-slovenskog napada na Konstantinopolj kroničari Konstantinopolja počeše dijelove slovenskih plemena nazivati Srbima i Hrvatima, naravno ovi to nisu ni znali, a posebno naziv Hrvati se upotrebljavao za različite slovenske grupacije neke od njih čak u Moraviji i Bohemiji.
Interesantno sto braca Srbi pokazuju ovoliko intersovanje za ovaj nas iranski gradic...pa, cak i za ovaj forum naziva \"sarajevo x-com\"...zasto..ravna romanija nema svoj neki forum...ili nema novinara u han pjesku...pao server na Sokocu? :) By the way...niko vas ne zove, osim ovog izlapjelog starcica...ne morate govoriti ako ne zelite doci u Sarajevo, jer za vas u gradu i nema mjesta. Nastavite se druziti sa ... sumskim vilama i medvjedima. Ovdje je za vas opasno...postoje zebre i semafori, raskrsnice i nadvoznjaci, tramvaji i trolejbusi...mozete nastradati.
Ja mislim da su bosanski pravoslavci posrbljeni ili su protjerani iz Srbije za vrijeme cara Dušana. Kako drugačije objasniti da je neko Srbin u Bosni i Hercegovini koja je nastala prije Srbije??? Ili možda brkaju pojmove pa misle da su svi pravoslavci Srbi.Neznam šta bi Grci rekli na ovo.Po nekim najstarijim popisima stanovništva u BIH spominju se samo krsšćani i muslimani a nigdje se ne nazivaju Srbima,Hrvatima ili Bošnjacima.
I da jesam islamizirani Srbin - šta onda? Šta je poenta ovakvih rasprava?
Hvala draze mi ga je gledati iz daljine. Svi sem muslimana napustaju Sarajevo, jer je postao gori od Kandahara.
Po tvom ocaju vidim da te istina pogadja, cim si poceo da zamjenjujes teze. Ne tvrdim da ste pravoslavci, vec da ste Srbi! A preci su vam bili pravoslavci ! :) Drago mi je da uvidjas istinu :)
Ubise se cobani dokazujucu da smo mi pravoslavci hahahahahahahaha......pa da nas neko jos genocidnima naziva.....sikter cobanijo !!!!!
Srbi i Hrvati su se na Balkan doselili u 7. vijeku, s tim sto se u Hrvate ubrajaju oni Slaveni koji govore čakavskim dijalektom, a njih je danas jako malo. Vecinu danasnjih Hrvata cine pok.atoli..ceni Srbi. Vi, \"bosnjaci\" mozete biti potomci nekog drugog naroda samo ako niste slavenskog porijela, a suludo je tvrditi da niste s obzirom na to kojim jezikom govorite! Vi ste islamizirani Srbi!
Hoces da kazes onda da ti nisi slavenskog porijekla? Izgubljen si decko...
DA, slažem se ali isto tako tvrdim da se ne mogu poistovjećivati plemena iz 6. vijeka sa današnjim pojmom nacije srpske i hrvatske!!! To je u najmanju ruku suludo. Dakle hoću reći da je apsurdno se pozivati na takve argumente. A kad su već došli, neko je morao tu već živjeti..Tako da se onda i ja mogu pozvati tim argumentom i reći da ovo nije ni srpska ni hrvatska zemlja jer su moji preci (koji god to bili) već živjeli tu prije dolaska Srba i Hrvata.
Sto ne zovnes muslimane da se vracaju u blentitet sumski.......to bi ti da nam opet uzjasete na glave pa da malo opet postavljate barikade kad vam to na um padne !!!!! I cuj sta se imaju srbi vracati u Sarajevo......tamo su uglavnom zivjeli bosanski pravoslavci........
\"Pr.vi sla.venski dos.eljenici na Ba.lkan su bili Srbi i Hrvati\"- Ko..nstantin Porf..irog..enet. Isti.ina bo.li!
Kad bolje razmislim...on govori o pravoslavcima a onda poziva Srbe da se vrate... e moj Nikolaje malo si proturiječan....
Srbi su uvijek bili u Sarajevu manjina.... Međutim pravoslavnih Bošnjana je bilo... Čuj Srbi u 8.vijeku!!! pa nije ih ni u Srbiji tada bilo....