BiH
0

Misija OSCE-a u BiH organizirala danas u Zenici dva treninga

FENA
Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Misija OSCE-a u BiH danas je za članove Udruženja logoraša Zeničko-dobojskog kantona u okviru projekta Upravljanje projektnim ciklusom, organizirala trening za poboljšanje vještina pisanja projekata.

Cilj treninga kojem su prisustvovali članovi Udruženja iz Vareša, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja i Doboj Juga bio je da se ove osobe upoznaju s metodologijom Upravljanja projektnim ciklusom, koja predstavlja efikasan alat za projektno baziran pristup modernom, transparentnom i participativnom planiranju i pisanju projekata.

Osim ovog treninga, Misija OSCE-a u BiH u okviru programa “Kultura tolerancije” organizirala je danas i radionicu pod nazivom „Živjeti u toleranciji i različitosti“.

“Misija OSCE-a ima cilj povećati svijest o učenju o toleranciji među učenicima, nastavnicima i školskim menadžmentom, te poboljšati saradnju među školama, koje u svoje programe uključuju teme tolerancije i prevencije mržnje. Zadovoljni smo stepenom tolerancije učesnika današnje radionice u Zenici”, izjavio je Marcus Rolofs, šef terenskog ureda OSCE-a u Tuzli.

Treningu o toleranciji i poštovanju različitosti u demokratskom, pluralnom, multietničkom i multikulturnom društvu prisustvovali su učenici, nastavnici i direktori srednjih škola iz Zenice: Katoličkog školskog centra Sveti Pavao”, Prve i Druge gimnazije, Medicinske i Ekonomske škole.