BiH
61

Mirza Hajrić: Tužit ću Fahrudina Pecikozu zbog uvreda, rekao je da sam "glup k'o konj"

Piše: E.S.H.
Pecikoza, Varešanović i Hajrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pecikoza, Varešanović i Hajrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"Nema toga što Fahrudin Pecikoza neće reći samo da se njegovo mjesto nađe u sredstvima informisanja, ali zbog uvreda koje je nanio meni odlučio sam da ću ga tužiti Sudu", izjavio je generalni direktor Stručne službe AMUS-a Mirza Hajrić.

Najava za tužbu je proistekla zbog snimka koji je objavljen u emisiji "Glam Blam", koja se emituje na Televiziji Hayat. Objavljen je dio dešavanja sa Skupštine AMUS-a u kojem je predsjednik Skupštine Dino Dervišhalidović izbacio Pecikozu.

"Ja sam izbačen nakon pitanja ko direktora stručne službe zadužuje sa blokovima kojima on u kešu naplaćuje karte na koncertima. Ispalo je da on sam sebe zadužuje, što je u krajnju ruku nepristojno, da ne kažem lopovluk", rekao je Pecikoza za Glam Blam.

Snimak nije smio biti objavljen

Kontaktirali smo Mirzu Hajrića, koji nam je rekao da snimak sa Skupštine nije smio ni biti objavljen jer je radni dio Skupštine za članove, a ne za javnost.

"Onaj ko je snimao je prekršio Poslovnik, a pravnom timu smo dali da razmotri dalje korake zbog objavljivanja snimka na Televiziji Hayat", rekao je Hajrić i dodao da se ovdje zapravo radi o tome da Pecikoza i još dva-tri autora pokušavaju da uđu u upravu Udruženja.

"Treba biti hrabar i kandidovati se i imati poštovanje od kolega kako bi neko bio izabran", pojasnio je Hajrić.

Dalje je pojasnio situaciju sa Skupštine. Rekao je da je Pecikoza remetio redovan rad Skupštine i to sedam ili osam puta.

"Upozoren je da će ako tako nastavi biti odstranjen, on je nastavio i odstranjen je. S njim su otišli Mladen Vojičić i Hari Varešanović, a ostali nisu reagovali".

Tužba zbog uvreda

Generalni direktor Stručne službe AMUS-a je izjavio i da će lično tužiti Fahrudina Pecikozu Sudu zbog nanesen uvreda.

"Na početku Skupštine mi se izvinuo za ranije uvrede, ali ja to izvinjenje ne prihvatam, a za ovo što je uslijedilo nakon Skupštine ću ga tužiti. Na televiziji je rekao da sam 'glup k'o konj'. Prije dva mjeseca smo dobili hvalospjev, da podržava rad AMUS-a i podržava upravu na čelu sa Dinom Merlinom i onda odjednom ovo. Što je mnogo, mnogo je", napomenuo je Hajrić.

Na pitanje kako će AMUS reagovati na cijelu situaciju, Hajrić je rekao da Upravni odbor ima po Statutu utvrđen niz mjera prema članovima za koji se utvrdi da rade protiv Udruženja.