Pratio učenje Ku'rana
898

Hafiz poslao značajnu poruku uz fotografiju Dine Merlina iz džamije: Zašto ovo pišem?

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hafiz Nedim Botić je na društvenim mrežama podijelio fotografiju bh. muzičkog čarobnjaka Dine Merlina snimljenu u džamiji uz značajnu poruku.

"Dino Merlin prati učenje Kur'ana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu ovog ramazana. Zašto ovo pišem? Koliko god da ostvariš u životu, i imetka i novca i popularnosti, ne zaboravimo da su to sve Njegovi darovi", započeo je.

Dodao je kako ne bismo trebali zaboraviti onoga koji nam život dade te se spustiti na zemlju i doći u svoju džamiju.

"Zastani malo, poselami ljude, Kur'an poslušaj. Napoji dušu svoju. Oprost od Njega zatraži. Neka su nas naše džamije pune, a duše pune Kur'ana.…", zaključio je Botić.

Merlin ne nastupa tokom ramazana pa je tako i ove godine. Podsjećamo, nedavno je održao dva koncerta u prepunoj Areni Stožice u Ljubljani. Muzičko-scenskim spektaklom legendarni kantautor publiku je držao u euforiji do samog kraja.

U protekloj godini je u manje od mjesec dana rasprodao čak 12 koncerata u arenama diljem regije kojom je zavladala "merlinomanija", koja se ove godine nastavila i to upravo iz Ljubljane u kojoj je oborio vlastiti rekord i rasprodao dvije arene, dva dana zaredom.