Veća potrošnja i zamrznute cijevi
0
Minusi su doveli i do nestašice vode u Sarajevu
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ima li išta da ovima nije problem.. sve živo im je problem, grijanje, struja, voda.. pa jesu li oni spremni za bilo šta.. Država-katastrofa..
Potrebno je naravno povecati cijenu vode da Sabahudin i dalje nesmetano palamudi... Povecana potrosnja???????? Sve ove iz komunalnih preduzeca na vrbe- konopac je od mene.
kupam se 2 sata zbog pritiska, vec godinu dana je redukcija pa nema citavu noc vode a desi se valjda slucajno da nekad i tokom dana izgase ili oslabe pritisak.... govorim sebi \"haj bilo ljeto pa bit ce bolje\" a sam zima pa ledi im se cijevi, sad sebi govorim \"valjda ce na proljece biti bolje\" a tad ce govoriti poplave neke pa nema vode. a da vam se ne plati koji racun povecali bi vi pritisak i pustili tu vodu. ma bit ce bolje i bit ce vode:)
Moze i odskocna daska, samo prije toga provjeri da li u bazenu ima vode. :-)
\"Prošlost bi trebala biti odskočna daska, a ne ležaljka.” pozdrav.
\"Ono sto je proslo nece da prizna da je proslo dok se dobro ne osveti onome sto tek dolazi\", kaze Marfijev Zakon. Ima jos jedna izreka iz Marfijevog Zakona, vrlo optimisticna... \"NASMIJ SE - SUTRA CE BITI GORE!\" Toliko od jednog starog Sarajlije bivsem sugradjaninu. ;-)
sarajlija.ba je napisao/la:\" VODODVOD PRIJETI NESTAŠICOM VODE, ELEKTROPRIVREDA NESTAŠICOM STRUJE, RUSI NESTAŠICOM PLINA, FIRME OTKAZIMA, DODIK OCJEPLJENJEM. PA TI BOŠNJO OSTANI PRI PAMETI \" zaboravio si jos dodati AVLIJANERI PRIJETE NAPADIMA AV MJAU PRIJETE ONIMA KOJI NAPADAJU AVLIJANERE HRVATI PRIJETE VIZAMA KOD JABLANICE OHR PRIJETI UKIDANJEM MMF TRAZI PARE NATRAG I PRIJETE VECIM KAMATAMA A MENI ZENA JOS PRIJETI I UKIDANJEM INTERNETA (ako nastavim sjediti za kompjuterom) Ha ja, moramo lopatati i poklopiti se.... eeeeeee! Odoh sad.
@@song za tvoju informaciju ja sam stari sarajlija i pri tome nisam bosnjak ali u ovoj prici to nije bitno uopste rat je zavrsio prije 17 god.i upravo dok budemo brojali krvna zrnca imat cemo ovo sto imamo.
Da premotamo malo film, ako moze? Prvo nisu valjale komsije ne-Bosnjaci, koje su tokom opsade \"castili\" imenima \"uje\", \"cete\" i sl., te se okretalo glavu da se ne zna i ne vidi sta Caco radi. Normalno, ljudi su prvom prilikom spasavali glavu i isli iz grada. Kriomice. Ko im je kriv sto nisu bili \"braca po vjeri\", jeli tako? Kada su dosla \"braca\", cemu sada zaljenje, na koga i na sta? Nisu valjale stare Sarajlije, a ne valjaju sada ni nove??? E od novih isto nisu svi isti. Oni politicki podobni imaju pticjeg mlijeka, uhljebili se sto na budeztu, sto u raznim NVO itd. a sitna buranija nema od toga nista... Da je bilo do ljudskosti i sposobnosti i postovanja jedni drugih ne bi sada podobni preuzeli stvar i odveli nas sviju u mp3.... Ali sada je vec kasno da se to ispravlja. Sada valja natjerati ove sto su se pouvaljivali na budzet, u KS, GRAS, RAD, Vodovod i Kanalizaciju itd. da RADE kako treba... Sa srecom! Trebace vam....
VODODVOD PRIJETI NESTAŠICOM VODE, ELEKTROPRIVREDA NESTAŠICOM STRUJE, RUSI NESTAŠICOM PLINA, FIRME OTKAZIMA, DODIK OCJEPLJENJEM. PA TI BOŠNJO OSTANI PRI PAMETI
Kada temperature padnu ispod nule voda se ledi u cijevima, a led ima vecu zapreminu, tj. masu, pa cijevi puknu zbog tog sirenja leda. Nakon toga kada otopli, led se otopi i voda curi kroz napuknute cijevi sto se na brojacu biljezi kao povecana potrosnja. Jasnije?
dok god budemo u firme zaposljavali,bracu,sestre,tetke,daiđže,unuke,rodbinu,podopne a ne sposobne.ovo ce nam biti rezultat.kao da sarajevo nikada nije imalo -15pa je sada ovo sokantno,inace nam je uvijek zimi +20.ova nam je zima pokazala da su svi odgovorni,ustvari\"neodgovorni\".samo sitna buranija cisti snijeg i pokusava nesto uraditi,sve drugo mazanje ociju.
popiz*im na izjave \" nije u nasoj nadleznosti\".
ma mrš...
Otvoreni podrumski prozori, polupana stakla na istim, cijevi nemaju izolaciju,... i ne zaledila!!!
Cuj povecana potrosnja i redukcije.Bas. A sta je snijeg? Metal!? Od septembra mi je redukcija vode na C.vili 1, hajd razumijem susa ali sta je ovo sad. Neka zamjene cijevi. Kojeg dja.vla im se placa. Fuj! Sve odgovorne na vrbe iz KJKP vodovod!
ovo za selimovice nije istina.nisu mi dragi (cak sam i na sudu sa jednom od njihovih firmi, radi duga),ali krivo sjedi pravo govori,tako da ovo 3 km (bez pdv-a) za litar vode jednostavno moram demantovati. istina je - 1,5 l vode je kostala 0,70 km (sa ili bez pdv-a). eto toliko:)