Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@harambasa, ti uistinu mislis da je doticna ministrica nosioc i jedan od glavnih krivaca za sve negativnosti koje se desavaju na teritoriji citave drzave, ukljucujuci i nacionalnu segregaciju u ruralnim sredinama? Uistinu vjerujes da Alicka moze natjerati Hrvate da rade po nastavnom programu drzave u kojoj zive? Od kolikog je znacaja za tebe ministarstvo civilnih poslova? O tome - izmedju ostalog - za ,,San\'\' rektor Čaklovica je dao sljedecu izjavu : ... Spomenimo i to da je sarajevski rektor je u petak uputio otvoreno pismo Sredoju Noviću, ministru civilnih poslova BiH u kojem se između ostalog kaže da je Univerzitet zabrinut odgovorima iz ovog Ministarstva. Oštro pismo Još jednom ste pokazali nebrigu i neefikasnost. U pismu koje ste poslali sarajevskom ministarstvu obrazovanja i nauke tvrdite da čekate rješenje pravilnika od Rektorske konferencije i navodite da je u završnoj fazi. Nije nam jasno odakle izvlačite zakonski osnov da je ova aktivnost obaveza Rektorske konferencije, a nije ni tačno da je izrada ovoh akata u završnoj fazi. Rektorska konferencija BiH nikada nije imala na dnevnom redu bilo kakav radni materijal i svoje odluke donosi konsenzusom i teško je očekivati da jednog dana i usvoji neki zajednički prijedlog (@harambaso obrati paznju na zavrsni dio izjave) jer se u radu konferencije osjeća prisustvo politika koje rade na razgradnji bilo čega što ima predznak BiH - kaže se u otvorenom pismu rektora Čaklovice. J. Mališević
@harambaso, sta je sa ulogom Sredoja Novica?
Ovo strasilo od Ministrice treba najuriti odmah jer ona nije sposobna obavljati duznost obicne tipkacice na staroj tipkacoj masini a da joj neko ne izdiktira tekst.Gospodjo Ministrasilco znasli ti glupa gusko da je u tvojoj Federaciji na sceni segregacija u skolama Stoca ,Capljine i drugih Latinsko fasisticko jednoumno zatrovanog skolstva po programu susjedne drzave dok druga djeca koji rade po programu sopstvene drzave ne dobijaju diplome ja tebe pitam ko placa te profesore skolstvo i ko je nadlezan za to zasto djecu razdvajate po vjerskoj i nacionalnoj osnovi da li si ti toga svijesna da djecu razdvajaju po vjeri to je nekada bilo u Africi i Americi u kolonijalo-ekspoloatatorskim prcijama prije 4-5 vijekova.Znas da ti profesori na fakultetima sprovode prostituciju sa studenticama za prolaznu ocjenu imas li ti pojma sto je to skolstvo i kome si ti ministrica i za sto pljackas ovaj narod.Na ocima ti se vidi da ti imas samo propuh u glavi i nista vise u demokratskim zemljama ti bi prva trbala dobiti nogu kada nemas obraza i morala da sma odes jer ti tolerises mnogo vise toga od kadra koj nije dorastatao da uce nasu buducnost niti zelis da znas sto i kako se odnose prema dijeci sa kojom manipulisete svi i od njih pravite nove neprijatelje zbog programa i segregacije koju provodite i ne sankcionisete to ce se desiti u skoroj buducnosti zivi bili pa vidjeli.Vi nesposbni nadri ministri ste odavno zasluzili da budete pometeni jednom velikom metlom na zajednicku gomilu sa vasim kadro vima koji sprovode gore navedene gadosti a vasim ciscenjem bi se mnoge stvari bolje vidjele.Sikter gadis nam se zbog svega sto cinite na unistavanju buducnosti mladih .Visoko skolstvo je posebna prica gdje nesposobni nadri studenti studiraju 15-20 godina u prosjeku bez ikakvih rokova nakon kojih bi ti vucibatinasi trebali placati mnogo vece naknade za upise i nastavak studiranja a ne ovako bez ikakvog ogranicenja mogu da studiraju do kraja zivota a ako zavrse bez kupljenih diploma nikada ionako nece biti korisni za drzavu i drustvo .Reformisite skolstvo na nivou cijele drzave u radite po svijetski priznatim programima tako da svi zavrseni i diplomirani studenti mogu raditi u nasoj drzavi ili bilo gdje u svijetu koji ce im priznati njihov trud i skolovanje .Do tada vi se vrttite u zacaranom krugu u sobi sa ugasenim svijetlom bez prozora i vrata koja ne zelite da otkljucate a ti se samo sminkaj jer je to jedino sto znas!
ova zena iz pepela je digla drugu gimnaziju na svjetski nivo. najkvalitetniji matematicari, informaticari, fizicari, lingvisti, poliglote, etc. visoko kvalitetni kadrovi - danasnji loko i svjetski strucnjaci - utemeljili su svoje znanje u vrijeme njenog mandata, bukvalno pod kisom granata. radila je kao niko prije ni poslije nje, sve je bilo ok dok se stranacke politike i interesi pojedinih mocnika nisu poceli prepucavat preko politike skolstva i obrazovanja uopste, tako da je doticna u svoj vasoj mahalskoj prici najslabija karika u lancu najjacih...
Ona će ostati upamčena jedino po tome što ke za vrijeme mandata kao direktorica Druge gimnazije omogučila svom suprugu da u jednom djelu fiskulturne sale otvori privatnu ljekarsku ordinaciju.
TUKA
za nju dobro dodje izreka \"kakva ministrica takvo obrazovanje\". ova zena nema veze sta je kvaliteta obrazovanja a necu ni da spomenem bolonju! zna se nakindjuriti i to je sve!
Ogledalce, ogledalce , ko je najljepši na svijetu???