BiH
0

Ministarstvo HBK-a reagiralo na napise u medijima

FENA
Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanskog kantona smatra da su novinski tekstovi o navodnim problemima zajedničkog izvođenja nastave za djecu hrvatske i bošnjačke nacionalnosti u Osnovnoj školi Kongora na području općine Tomislavgrad zlonamjerni i štetni za obrazovni sistem HBK.

Resorna ministrica Gordana Cikojević nedavno je razgovarala s roditeljima prvačića u Osnovnoj školi Kongora o problemima izvođenja kombinirane nastave u toj osnovnoj školi.

Na sastanku roditelja i ministrice razgovaralo se o problemima kombiniranog izvođenja nastave, odnosno o izvođenju nastave u jednoj učionici za dva i više različitih razreda, a ne o segregaciji djece hrvatske i bošnjačke nacionalnosti i pokušajima stvaranja nacionalno "čistih" razreda.

Naime, poznato je da izvođenje kombinirane nastave negativno utječe na njezinu kvalitetu i da se taj problem može riješiti jedino racionalizacijom školske mreže.

Ministarstvo demantira tekst u jučerašnjemu Dnevnom listu pod naslovom "Hrvatska djeca neće u razred s bošnjačkom" i tekst u jučerašnjemu Dnevnom avazu pod naslovom "Hrvati ne daju djeci da idu u školu" i smatra ih vrlo neprofesionalnim i štetnim za međuljudske odnose u Hercegbosanskom kantonu, stoji na kraju priopćenja.