Komentari (220)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E ko se nasao da o ovom pise...Sve vrsni lingvisti s klixa...
otimaš se, otimaš :)
...bas tako Filter... @Carbon,cekam da me banuju...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
To su naši Bošnjaci, čovjek radi tri mjeseca,lomi se, napravio više nego neki za 450 godina što bi napravili i dođe bošnjo ocrni te za deset sekundi.Zato će bošnjo uvjek biti bošnjo bez napredka i prospreteta.
Lešinari odvartni, sjede kuci drkaju i samo gledaju gdje ce zabpst kljun.Pustite covjeka da radi
nemojte bošnjake dirati molim vas, šta će ovaj ministar, ne treba nama kultura ne treba nam ništa...daj da ocrnimo nekoga zbog tuđe greške
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nije on nepismen, vec lijen da procita. Mada nezna se sta je gore.
DAsam ljep kosto san ne pismen đže bi mi krai bijo :)
ser_oliver Prijateljica iz KS kaže, vjerujem joj, da nikakva diploma škole višeg ranga od srednje nije u dosijeu predmetnog ministra!
Sramotno, kakav text ? DF ima polupismene kadrove, ipak edukacija kod NDI nije dobra prosla. Mozda ned moze bolje.
pardon, nije dobro prosla.. Drugo pitanje; zasto je ministar to potpisao?
Eno sad čestitka nepismena, ccc. Oduzmite joj od plate. Čija je? Ko ju je doveo? Ima li potencijala? Spremna da uči, ovo-ono? Poklonu se u zube ne gleda, hajd bogati. Nijet je bitan.
tako je ko radi i grijesi, ali ipak zar nema neko ko moze pregledati dopis i ispraviti greske prije objavljivanja.
ne mogu a da se ne umiješam u raspravu, ne bih da branim ministra i njegove savjetnike koji mu pišu čestitke , hajde da iskreno pričamo o djeci koja završavaju škole i fakultete , a da ne znaju osnovna pravila pismenosti, koliko Vas komentatora sa klixa ima djecu koja vole čitati lektire i pravopise, koliko ima roditelja da završavaju škole za svoju djecu jer bitno je imati sve petice , a ne šta ponijeti iz te škole, nažalost mislim da su i ti " mladi" iz kabineta nečija djeca koju neko na vrijeme nije uputio da koliko naučiš u osnovnoj ili srednjoj školi je nešto što se nosi kroz život i što sa lakoćom primjenjuješ u životu
da je zapošljavao sposobne po poštenom konkursu a ne sestriće, bratiće i druge članove rodbine, kako svoje tako i od jarana iz stranke, ne bi se dešavale ovakve greške. ovo je najbolji odraz države, kao i razne spomen-ploče katastrofalno napisane, pogrešno postavljene zastave na zgradi predsjedništva....ovo je odron, dno dna
@prsluk nije on zaposljavao nego njegova stranka po principu "de ima ovaj moj mali, de i njega ubaci..." @gdjica moze se probrati medju onima koji su se školovali u onom sistemu i koji imaju znanja. nedavno su stranci radili nekakva testiranja u srednjim skolama (nisam siguran jesul samo testirali po tuzli ili po cijeloj BiH). testirali su opste znanje, jezik, matematiku.... osim gimnazije meša selimovic, kojoj su dali trojku, sta mislis kako su ocjenili ostale srednje skole? nisu napisali da su nasi srednjoskolci loše obrazovani nego KATASTROFALNO? jedna britanka nakon testiranja rekla: "ovo je toliko loše da me uhvatio nekakav strah i ne pušta!! idem kući što prije"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ko ti radi u ministarstvu majmune.... sramota ste toliko pismene raje na birou...a vi tako fuj
itekako Ko nema sluha nemože biti ministar, pogotovu kulture!
negacije se pisu odvojeno od glagola, dakle, ispravno je ne može. sjedi 1!
Ovdje se ne radi o "ko radi taj i grijesi". Ovdje se radi o nedovoljnoj pismenosti. Ove se stvari nauce do osmog osnovne. Na zalost, u nasem su drustvu svi kriteriji. pa i oni u skolama srozani na dno.
Kakav ministar takav i radni tim.
nepis man
Eto vi mu imate nesto reci za nepismenost!
jas am dktliograf, tpkiam 30 slva u mlinutu, tržim poslao u Ministrstvu klture isoporta u kntonu Srvrajehvo Šifra: Nisam sposoban ali sam pogodan :D
Nightmare Javi se ministru lično!
ili ti ga personalno :P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ma nije on kriv, njega su samo stavili tu, sta zna gedzo sta je cokolada