BiH
119

Ministar Rešidat o nepismenoj čestitki: Ko radi taj i griješi

Klix.ba
Nakon što je javnost neugodno iznenađena nepismenošću iskazanom u zvaničnoj čestitki Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo osvajaču Kupa BiH Fudbalskom klubu Olimpic, oglasio se ministar Samer Rešidat dajući objašnjenje.
Ministar Samer Rešidat
Ministar Samer Rešidat

"Radni tim Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo čine profesionalci, ali i mladi ljudi koji pod pritiskom svakodnevnih obaveza ne stižu završiti sve svoje zadatke. Zbog toga se dešavaju propusti zbog kojih smo proceduralnom greškom našeg tima izložili Ministarstvo negativnom publicitetu javnosti", svjestan je ministar.

On je uputio izvinjenje svima kojima je ova greška donijela lošu reputaciju, a prvenstveno stručnom timu i igračima Fudbalskog kluba Olimpic.

Faksimil sporne čestitke
Faksimil sporne čestitke
"Želim vas dodatno informisati da sam na samom početku mandata te da pored redovnih radnih aktivnosti nisam imao mogućnost pregledati tekst čestitke koju je uputio radni tim kojim rukovodim. Naravno, ne opravdavam propust tima i pokušat ću učiniti sve da se slična greška ne ponovi te da se oni koji čine takve greške adekvatno sankcionišu, jer 'ko radi taj i griješi'. Još uvijek upoznajem svoj novi radni kolektiv i pokušavam sastaviti najbolji tim koji bi odgovorio svakodnevnim zahtjevima i potrebama građanki i građana Kantona Sarajevo. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će učiniti sve da se slične greške ne ponove", navedeno je u saopćenju za javnost.

Građane Kantona Sarajevo koji su ukazali na propust Ministarstva pozvao je na otvorenu dvosmjernu komunikaciju kako bi unaprijedili njegov rad, ali i rad njegovog tima.