Zadovoljan dinamikom rada
11

Ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić posjetio gradilišta na Koridoru 5C

M. G.
Ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić posjetio je danas gradilišta na jugu Hercegovine, poddionice Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirovići, izrazivši zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova koji i pored pandemije koronavirusa nisu stali,.

"Izražavam zadovoljstvo činjenicom da su radovi na poddionici Buna–Počitelj ušli u završnu fazu, te da se realizacijom projekata izgradnje Koridora 5C stvaraju bolji uvjeti za razvoj i napredak juga Bosne i Hercegovine", izjavio je Lasić.

Istakao je da će Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zajednički sa Javnim poduzećem Autoceste Federacije nastaviti u ovom pravcu i realizirati ovakve i slične projekte.

Lasić je posjetio i objekte koji se nalaze na ovoj poddionici, natputnjaci Grabovina i Kevčići, potputnjak Bivolje Brdo i dvostrano odmorište Rotimski potok, kao i lokaciju izgradnje Mosta Počitelj, izjavivši kako je Most Počitelj jedan od najkompleksnijih projekata na Koridoru Vc jer se radi o najdužem mostu od 980 metara u Bosni i Hercegovini a devetom u Europi, koji je visine oko 100 metara, te koji spaja dvije obale rijeke Neretve.