Pitanje državne imovine
41

Ministar poljoprivrede RS-a prijeti strancima: Što nas tjeraju da odreagujemo radikalno?

D. Be.
Foto: Lovci RS
Foto: Lovci RS
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić poručio je da je nedopustivo da se stranci upliću u domaću politiku. Smatra i da neko pokušava "oduzeti imovinu Republici Srpskoj" te dodaje da institucije RS-a to neće dopustiti.
"Ministarstvo je nadležno za šume, vode, poljoprivredno zemljište i to smo uknjižili na Republiku Srpsku", rekao je Minić (SNSD).

On je dodao da je nedopustivo i da visoki predstavnik, za kojeg smatra da je nelegalan, donosi akt kojim se derogira najozbiljnije pravo, a to je pravo vlasništva.

"Ne znam zašto nas tjeraju stalno do te zadnje linije gdje ćemo morati radikalno da odreagujemo i gdje ćemo morati ući u neke političke procese da zaštitimo Republiku Srpsku", izjavio je Minić za ATV.

On je dodao da bez imovine nema ni Republike Srpske i da to republičke institucije neće dozvoliti.

Podsjetimo da se Zakonom o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom izričito zabranjuje bilo kakva prodaja ili drugi oblik raspolaganja sredstvima državne imovine i navodi da je svaki akt o raspolaganju tom imovinom, za koji se utvrdi da je u suprotnosti sa ovim zakonom, ništavan.