BiH
18

Ministar Jusko posjetio Sigurnu kuću

FENA
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko posjetio je danas Sigurnu kuću u Sarajevu i razgovarao s izvršnom direktoricom Fondacije lokalne demokratije Jasminom Mujezinović, menadžericom Sigurne kuće Muberom Hodžić-Lemeš i stručnom suradnicom – psihoterapeutkinjom Enisom Mešić.

Ministar je iskazao ličnu i podršku Ministarstva kojeg predstavlja radu Sigurne kuće i Fondacije lokalne demokratije u provođenju programa prevencije i zaštite od nasilja, saopćeno je iz Fondacije lokalne demokratije.

Posjeta je rezultirala i uspostavljanjem suradnje u funkciji pružanja direktne pomoći korisnicama – žrtvama nasilja u porodici kroz dogovor o kontinuiranom treningu samoodbrane koji će voditi ministar Jusko. Osim sticanja konkretnih vještina samoodbrane, žrtve nasilja će steći i osjećaj samopouzdanja i lične vrijednosti što će ih podržati da trajno izađu iz uloge žrtve.

  • Zahvaljujemo ministru za otvorenost, podršku u prepoznavanju ove problematike i lični doprinos.Fondacija lokalne demokratije s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS intenzivno surađuje na svim programima koji doprinose boljoj zaštiti žrtava i kažnjavanju počinilaca nasilja - saopćeno je iz Fondacije.