Selo Hrušta
0

Ministar Dizdar posjetio porodicu Mušinović u Nevesinju koja je u požaru ostala bez doma

S. Š.
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je povratničku porodicu Mušinović u Nevesinju koja je u požaru ostala bez doma.
Ministar Dizdar je ovom prilikom razgovarao s porodicom Mušinović, ističući važnost njihovog opstanka u njihovoj rodnoj grudi. S tim u vezi, najavljeno je da će Ministarstvo izvršiti potpunu rekonstrukciju stambenog objekta koji je nedavno izgorio u požaru, kako bi porodica Mušinović ponovno imala siguran i funkcionalan dom.

Ministar Dizdar i ovom prilikom je ukazao na važnost zaštite prava i podrške povratnicima, uz poruku da su institucije tu da budu na usluzi našim ljudima u svakom dijelu naše domovine.

Ova posjeta i angažman Ministarstva su u skladu said opredjeljenjem Vlade FBiH u osiguravanju stabilnosti i sigurnosti svih građana, posebno onih koji su se vratili u svoje domove nakon ratnih dešavanja.

Podsjetimo, dom Anise i Džemala Mušinovića, koji imaju troje maloljetnje djece, izgorio je u požaru prije nekoliko dana u selu Hrušta kod Nevesinja.

Džemal Mušinović je u razgovoru za Klix.ba izrazio neizmjernu zahvalnost komšijama zbog ponuđene pomoći. Komšije su ovoj porodici olakšale bajramske dane donoseći razne delicije te su uputile apel nadležnima da im pomogne u saniranju štete.