Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novinari su go.vna, mogu da pišu što hoće i šta žele, a kad ih neko tuži odmah im ugrožava prava, a ne spominju se ta prava kad ih novinara krše svojim huškaškim i netačnim pisanjem!
država za zlatka
Zašto je problem sad istraga protiv novinara koji pišu šta god hoće? Čuvjek da je kriv i da je iskorištavao poziciju da bi se obogatio sigurno nebi pokrenuo istragu koja bi ga sahranila. Ministre svaka čast! Možda sad novinari nakon ovoga najprije provjeriti informacije pa ih onda objaviti.
ministar bi da zloupotrebljava policiju i da vodi istrage protiv svakog ko ukaže na njegov i kriminal njegovih partijskih drugova...e nemože ministre, prošla su ta vremena, manje kradi i bit ćeš rahat
Podrska Ministru Mehmedu Budimlicu...!!! Ocito je da jedan obrazovani Bosnjak smeta...!!! Slobodna Bosna , nek pisu kako mafijas i fasista dodik terorise pojedine novinare...!!!
Tuzit krivicno???? Hahahah! jao stručnjaka čista 5! Tužba-parnični postupak, krivična prijava - krivični postupak! Da li postoji krivično djelo klevete????? Konačan odgovor: NE!
I novinari se znaju zaletiti, pa objaviti kako je protiv njih pokrenuta istraga...... A istraga jedino može biti pokrenuta povodom novinskog natpisa u svrhu otkrivanja ima li istine u novinskom natpisu - tako bi barem trebalo biti.... Sve dok novinari svojim, ponekad rekla kazala tekstovima ne proizvedu bespotrebno trošenje resursa.... Meni ovo izgleda kao još jedan u nizu napada koji nemaju nimalo osnova ????? Sve se svodi na rekla kazala ?
Baci kost psima i oni odmah pocnu lajati... Ako imaju dokaze za ono sto su rekli nemaju razloga da se brinu, ako lazu i pokusavaju baciti ljagu na tudje ime onda imaju pravo biti tuzeni. Ako tu ima krivicnih elemenata onda i krivicno, ako ne, onda privatno .
Gospođo, ne pokrećem ja istrage, ja samo čitam vijesti...
Meni je cudno sto su neki poceli prozivati novinare radi (ne)objektivnosti tek kada su ovi nacepili SDP-ove kadrove a iste te novine i isti ti novinari su im bilii \"bardovi i \"svjetionici slobodnog novinarstva\" dok su vise od decenije sirili odvratne lazi o rahmetli Predsjedniku Izetbegovicu ili ljagali svakog istaknutijeg Bosnjaka. Vec poslovicna boljsevicka licemjernost ili nesto drugo?
Očito je da ministar izjednačava sebe s Ministarstvom pa svaki komentar koji je usmjeren na njega se tumači kao napad na Ministarstvo unutarnjih poslova. Kako da ne! Cuj krivična istraga?! Ignorancija ili svjesno \"neznanje\" pozitivnih propisa. Kada druge blate po novinama oni treba da se razvlače po parničnim postupcima u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete dok gosp. dr. Ministar ima drugo oružje: krivičnu istragu......Ako smatra da su izneseni netačni navodi neka podnese tužbu i dokaže kao što je propisano Zakonom o zaštiti od klevete. Svako spominjanje krivične istrage je smiješno jer je nemoguće, samo jadni neuki narod misli da je to još uvijek moguće.
Nekakava je rasprodaja u petak u MObilmediji, sta mislite o tome? http://www.facebook.com/mobilmedia.ba
za ovoga ministra mi u hercegovini imamo prikladnu izreku \"kriva drveta i budala nikad neće nestati\".
Kakvi novinari, to je posebna kategorija ljudi sa negativnim predznakom, znaci li to da VI mozete napisati da ja dilam herion, iako nemam veze ni sa cigaretama, a kamoli sa necim tako ozbiljnim, samo zato jer VI to SMATRATE takvim i ispravnim? Moze, moze, u Bosniji moze sve, ali nigdje u civiliziranom svijetu to ne moze tako i podlozno je krivicnim sankcijama.
Nesposobni ste xs.. Ministar je naredio da se pokrene istraga protiv njega samoga,zbog navoda slobodne bosne, da bi dokazao da to nije tako Iz pouzdanih izvora
Živila Slobodna Bosna i novinarski Messi, gospodin Senad Avdić.
lako je bilo pljunuti na čengića, izetbegovića i bičakčića, pljuni na lagumdžiju ako smiješ policijska država za čovjeka