BiH
0

Mini liga šampiona "Nasmij dijete" u Mostaru 19. maja

Klix.ba
UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala CCPA po drugi put organizuju Mini ligu šampiona pod nazivom “Nasmij dijete“ za djecu od 7 do 14 godina. Ove godine se Mini liga održava u Mostaru, u ulici Kardinala Stepinca (ispred Mepas Malla) na dan odigravanja finalne utrakmice UEFA Lige šampiona, odnosno u subotu 19. maja 2012. od 10:30.

Više od 400 djevojčica i dječaka dobi od 7 do 14 godina će se zabaviti na 15 zabavnih stanica različitim sportovima, braneći boje finalista Lige šampiona (Bayern i Chelsea), a na svakoj od stanica će sa djecom raditi treneri i asistenti. Posebne radionice organizovat će pokrovitelji takmičenja: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Mepas mall, Alfatherm, Microsoft, SOS Kinderdorf i British council.

RSG1 Radio, kao medijski pokrovitelj, će organizirati Otvoreni program radija i direktno će prenositi dešavanja sa mjesta događaja.

"UniCredit je ponosni sponzor UEFA Lige prvaka te smo veoma radosni da je Mini liga zaživjela već drugu godinu. Kao i svaka liga, i Mini liga šamipiona će imati svoje finale. Takmičenje će se provesti uz zabavu i igru, prema Fair Play pravilima te istovremenu edukaciju posmatrača o pravilnom i fer navijanju“, izjavio je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank.

Očekuje se podrška ličnosti iz javnog života, kao i predstavnika diplomatskog kora.