BiH
862

Mija Martina Barbarić tvrdi: Nama Hrvatima nije mjesto u Sarajevu

Klix.ba
Mija Martina Barbarić
Mija Martina Barbarić
Mija Martina Barbarić, glasnogovornica federalnog Ministarstva turizma protiv koje se vodi disciplinski postupak zbog podrške hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala "Za dom spremni", tvrdi da joj prijete smrću.

U pismu koje je Barbarić poslala portalu republikainfo.com, ona optužuje kolege sa BHT-a, RSG-a, FTV-a i Oslobođenja zbog, kako je navela, javnog linča. Ipak, kaže da nije fašista, nego domoljub i da bi sve ponovila, jer ne smatra da je išta loše učinila.

"Nakon ovih desetak dana, svašta se izdogađalo, istina, čak i preraslo u nešto puno veće od mog statusa koji je u krajnju ruku bio dobronamjeran, pun ljubavi, za domovinu, za obitelj i za nešto za što se vrijedi boriti - za dom. Hrvatska je kao i Bosna i Hercegovina moja domovina i moja zemlja", navela je Barbarić na početku pisma.

"Ja nisam nikakav fašista kako su me okarakterizirali, niti sam ikada bila, ali veliki domoljub jesam. Zasmetalo je mnogima što nisam rekla što mrzim, već što sam rekla što volim. Tu je problem nastao. Zahvaljujem se svima koji su me podržali, jer su samim tim ustvari podigli svoj glas i za svoju slobodu govora, da vas se ne diskriminira i linčuje ako ne mislite poput ostalih", stoji između ostalog u pismu.

"Često sam imala pitanje ovih dana, ako bih mogla vratiti vrijeme, bili ponovila ovo što sam uradila. Odgovaram jasno i glasno da bih jer se nemam razloga nikome ispričavati za nešto što nisam kriva, i jer nisam ništa krivo rekla. Svoja uvjerenja, kao Mija Martina Barbarić, ne kao glasnogovornik, izražavala sam i prije, govorila ih kad god sam imala potrebu reći svoje mišljenje, no očito je da današnje vrijeme ne dozvoljava slobodan govor, ne dozvoljava drugačije mišljenje i ne trpi istinu", napisala je Barbarić.

"Nije me ponijelo nikakvo neznanje, niti euforija, već čisto domoljublje i nepravda koja je nanesena prvo Šimuniću, a sada i meni, pa i kolegi Daliboru Raviću, što također smatram van pameti", dodaje u pismu.

"Drago mi je isto tako da je Vlada pokazala svoju ekspeditivnost i da su se očitovali da to nije njihovo stajalište, kao što i nije, jer ja nisam pričala u njihovo ime, a iza svojih riječi stojim. Imali smo dakle primjer da se sve može po žurnom postupku pokrenuti i rješavati kada se to 'hoće', bar sada znamo da za mnoge ostale probleme ne moramo tražiti krivce u drugima i stalno prebacivati lopticu u tuđe dvorište. Sustavno nas se lijepo želi poslati kući, jer nama Hrvatima nije mjesto u Sarajevu", tvrdi Barbarić.

"Što se tiče moga posla, trenutno ne radim, jer pritisak je iznimno velik, čak sam morala potražiti pomoć od MUP-a s obzirom da sam primila velik broj mailova prijetnja smrću, a i čekam rezultat disciplinskog postupka. I to je naša realnost - demokratsko, slobodno i multietničko društvo, kojim se diči pučanstvo prvo Sarajeva, pa i ostatka BiH", stoji na kraju pisma Mije Martine Barbarić upućenog na adresu portala republikainfo.com.