Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U svojoj izjavi Mladić tvrdi da je samo htio zaštititi srpski narod od osvete muslimana, jasno je da će ako ikada bude kritična situacija Srbi opet nastojati zaštititi se od osvete muslimana. Opet će potegnuti za genocidom i ub.ijanjem, iskorijenjivanjem svega što bi predstavlja potencijalnu opasnost za njih. To su učinili prije sedamdeset godina, to su učinili prije dvadeset godina, i to će učiniti opet. UPAMTITE: TO ĆE UČINITI OPET, bez obzira na to kakav god dobar suživot u međuvremenu ostvarili sa njima.
a bio je dobar dok je godinama pisao kritike na racun RS i R.Mladica? a cim je stvar poceo da relativira,i sa historiske distance objektivno analizira problematiku jednog gradjanskog rata; osobnu i kolektivnu odgovornost svake strane za pocinjena zlodjela onda je postao kvazi strucnjak i papak? eh, dok svi dobro ne pometu ispred svog dvorista nece biti napretka ni u BiH ni u regionu. za tango je potrebno dvoje ili u nasem slucaju troje. lijep pozdrav iz susjedstva.
koliko vidimo po komentarima ovaj fenomen Gusle - Ćosić zaista postoji
Како се распала Југа тако се распала и БиХ.
Kad vam neodgovara sad nema znanje a s i oni koji duvaju u vasu verzije tikvu su ok. Pitanje koliko ce vasa verzija da traje.. cak je i BBC odbio da to zove genocidom
Duboko ste me razocarali. Dosad sam mislila da ste objektivan portal, ali pitam se koliko ima tacnosti u ovom tekstu kada ne cete da priznate ni da ste stavili pogresnu fotografiju \"navodnog\" Majkla Dobsa. Interesantno, da se niste obrusavali na ovog americkog novinara dok je iz Haga pisao protiv Ratka Mladica, a sada kada je okrenuo plocu, bacate drvlje i kamenje po njemu. Uostalom, ko je autor ovog komentara, bar toliko recite vasim postovaocima?
Pogrešnu ste fotografiju stavili. To nije Michael Dobbs. Mogli biste malo bolje istraziti, ili ako nista, otici na njegov blog i pronaci navedeni tekst koji prevodite. Da ste to uradili, vidjeli bi i pravu fotografiju. Dakle, niste.
@Srb-in Kome ja pare dajem za propagiranje nacionalizma!?Kakvi su ovo nepismeni komentari!?Hoces da ti smanjim platu!?
Zijev... BiH očajnički treba reBranding.
Piše, a nema pojma. Pa dobro, ne rade li to na svim portalima :)
@@USK, ne postoje Bosanci kao nacija. I sami tzv. Bosnjaci to govore. Vi se jednom odlucite da li su Srbi u Bosnu dosli sa Turcima ili su to \"posrbljeni\" Bosanci. Gledajuci na srednjevijekovne karte, Bosna i Hercegovina NIKAD nije bila drzava u sadasnjem kapacitetu. Naravno, muslimani, u svom bijesu zbog prezira od strane Srba i Hrvata, kao i zbog osjecaja stida zbog otpadnistva, morali su da izmisle neku novu \"historiju\" (prije ce biti histerija), te da Srbima negiraju cinjenicu da su starosjedioci Bosne. Za neuke; Srbi su Sumadinci, Crnogorci, Pomoravci, Bosanci itd. Ako negirate te cinjenice, onda negirajte i to da se onaj poturceni dio srpskog naroda u Raskoj Oblasti zovu Bosnjacima.
OK, ali nije mi jasno ko je dao komentar na Dobbsov rad....na kraju piše \"...navodi se u komentaru na tekstove Michaela Dobbsa.\"
Brata mi vi znate BOSnjaci o bosni sta ces Kulin ban MUSliman PACENICI a pocinje deklaracija ko biblija pa video BRATA MI KAKO POSTOJITE NO ID kaze PRVI U HEVROPI BILI BOSNJACI a onda dosli otali TUGO ba MALO JE REC DA STE U SHIZOFRENIJI s tim svojim NO ID> OPASAJTE SE BOMBAMA I ROKNI TE SE KOLEKTIVNO OVAKO IL ONAKO EKSPLOZIJA VAM NE GINE>PUTUJ!!!
Naravno da ne postoji narod Muslimani, jer da postoji bili bi najbrojniji narod na planeti. Postoje samo Bosanci, koji po religiji se opet dijele na pravoslavce, katolike i muslimane. Kao narod Bosanci su stariji su od bilo kojeg naroda na zapadnom dijelu Balkana. Eh sad, to što Bosanci pravoslavci se izjašnjavaju kao Srbi rezultat je nedosljednosti u obrazovanju. Pa tako recimo izuzetno cijene nauku ali isključivo period gusle-D.Ćosić. Sve naučne činjenice i istraživanja prije gusala, kao i poslije D.Ćosića, za njih ne postoje. A da ne pripadaju Srbima su odavno pokazala genetska istraživanja. Što se tiče stvarnih Srba, sasvim im je normalno da stvore svoj narod za sto-dvjesta godina, iako su ostali 100% nepromijenjeni, a da pola milenijuma potpuno drugih običaja, vjere, mentaliteta, organizacije i načina života, negiraju da je to potpuno drugi narod, koji sebe zove Bošnjaci. Apsurd koji ne iznenađuje ako dolazi iz ANUS-a (Akademija nuka i umetnosti Srbije)
Onaj po pazljivo cita izjave stranih eksperata, moze bez problema zakljuciti da izjave Michael-a Dobbs-a ne dolaze slucajno, samo 10-ak dana nakon zakljucaka koje je izveo Daniel Serwer, a sve o \"buducnosti\" BiH. Realnija slika na dogadjaje prije 20-ak godina ce neminovno rezultirati filmom o ratu u Bosni, u kom ce glavni krivci biti muslimani, i gdje ce se ciljano ici na promjenu javnog mnjenja u Americi. Onda ce i dokoni Amerikanci nauciti da je rat u Bosni bio nista drugo do gradjansko-vjerski rat, i da ni muslimansko maslo nije za Ramazana. Posle toga ide neminovno i raspad BiH, mirna desolucija i \"stap bez sargarepe\" ponudjen muslimanima, ako im na pamet padne da opet pokusaju ratom da rijesavaju svoje probleme.
Michael Dobbs za neupućene je radio za \"Washington post\" i u toku rata i neposredno poslije bio je poznati srbomrzac i špijunčina koji je morao medijski sotonizovati Srbe; a sada kad nema obavezujući zadatak \"ocrnjavanja Srba\" počeo je pisati o realnosti na ovim terenima koje su se dešavale da bi se saprao!! Bjelosvjetski šljam!!!
Js jednom za Tukce i za Fasiste: Narodnost, Nacionalsnost musliman NE POSTOJI! Ne mjesajte Nacionalnost sa vjerom.