BiH
0

Mercator uručio donacije javnoj kuhinji Crvenog krsta KS-a i Narodnoj kuhinji u Tuzli

NINA
Povodom nastupajućih praznika Mercator je u četvrtak proveo akciju darivanja u Sarajevu i Tuzli, prilikom čega su predstavnici Mercator centra Sarajevo i direktor Mercator centra Tuzla Abdulah Đulović uručili donacije Javnoj kuhinji Crvenog krsta Kantona Sarajevo i Narodnoj kuhinji Merhameta u Tuzli.

"Javna kuhinja Crvenog krsta KS-a dnevno osigurava oko 2.200 obroka i doprema ih na 18 punktova u Sarajevu i time opslužuje više od 4.000 korisnika. Ova akcija prikupljanja sredstava i hrane za naše korisnike traje stalno, a intenzivirana je u povodu nastupajućih praznika. Apeliramo na vlasti da se pomogne ovoj ugroženoj populaciji. Među ostalim donatorima pozdravljamo i akciju Mercatora koja treba služiti za primjer drugima", izjavio je glavni sekretar Crvenoga krsta Fikret Žunić.

Povodom donacije poklon paketa Narodnoj kuhinji Merhameta u Tuzli Adil ef. Pezerović je izjavio da je donacija svakako značajna i uvijek dobrodošla narodnoj kuhinji, jer je korisnika jako puno i sve je ih više. "Namirnice koje je Mercator uručio našoj kuhinji osigurat će i dodatne obroke, jer broj korisnika koji se hrane u našoj kuhinji ovih dana prelazi 1.500. Tokom Ramazana nastojali smo kvalitetnim obrocima osigurati iftare. Zahvalio bih se još jednom svima koji imaju razumijevanja za potrebe Narodne kuhinje Merhameta Tuzla i naravno Mercatoru koji nam je uručio donaciju", kazao je ef. Pezerović.

Pored akcije darivanja u Mercatoru je održano druženje sa 43 mališana iz sarajevskog obdaništa Rosica. U ugodnom ambijentu Mercatorovog restorana osoblje je počastilo djecu kolačima te su im darovane bojanke Lumpi.

S porukom da su praznici pravo vrijeme darivanja dragim osobama i onima kojima je pomoć potrebna, Mercator centar poželio je sve najljepše za nastupajuće praznike.