Vjerski praznik
637

Mercator i Amko komerc neće raditi prvog dana Kurban-bajrama

L. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Usljed nastupajućeg praznika Kurban-bajrama prodavnice trgovačkih lanaca Amko komerc i Mercatora neće raditi, dok će većina Konzumovih prodavnica reducirati radno vrijeme. U isto vrijeme i većina Bingovih prodavnica će biti zatvorena.

Naime, prodavnice Amko komerca na području cijele Bosne i Hercegovine sutra neće raditi, dok će se nakon prvog dana Kurban-bajrama rad u Amkovim marketima odvijati u skladu s ranije definisanim radnim vremenom, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Amko komerca, Minela Durmo. Ovaj domaći lanac trgovina na području naše zemlje ima 82 maloprodajna objekta.

Također, prvog dana Kurban-bajrama na području Federacije BiH bit će zatvorene i prodavnice Mercatora, sa izuzetkom prodavnica u Čapljini, Mostaru i u Kiseljaku.

Pojedine Konzumove prodavnice reducirat će svoje radno vrijeme, stoga će radno vrijeme prvog dana Bajrama biti do 15 sati, dok će određeni broj Konzumovih trgovina sutra ili biti zatvoren ili raditi u skladu s redovnim radnim vremenom. Na ovom linku pogledajte radno vrijeme Konzuma za 31.07.2020. godine.

Istovremeno, 170 prodavnica Bingo marketa širom zemlje će biti zatvoreno. Pogledajte ovdje hoće li i vama najbliži Bingo sutra biti zatvoren.

Prvi dan Kurban-bajrama nastupa sutra.