Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas.
Bolje da su pomogli nekog borca koji nigdje ne radi.
Bolje da pripremaju vojsku i narod za spremnost u svakoj situaciji. Pola muskraca debili, furaju zapad, dignu 20kg pa bruh dobiju, nemaju kondicije ni za jebati a kamoli potrčati. Pola nam omladine debili, ali neka, daj ti nama spomenila manifestacija suplje price o sjecanjima. Dzaba nam sjecanja ako nista nismo razumjeli!
@otkos samo da znas da mi je jedan dio familije bio na grbavici, tako da znam sta se desavalo. A ti ako imas cistu savjest ili si rodjen poslije rata normalno nemas cega da se stidis nisi ti bio na brdima, nisi ti bio na Jevrejskom groblju, nisi ti sigurno okupirao Grbavicu. Jedino ako si istomisljenik Mladica, Karadjica i ostalih onda ne valja. Inace znas kakve su sarajlije, nikada se nisu djelile na katolike (hrvate) pravoslavce (srbe),muslimane (bosnjake ) jevreje, sarajlije su se dijelile na raju i papke. Nadam se da ti pripadas raji.
@Cicine Brcine, jesam, sarajka sam, rodjena na Bistriku, u starom dijelu grada koga su prvo granatirali. Sve znam, znam sta se desavalo na Grbavici, znam sta se desavalo po Sarajevu. Rodbina mi je stradala u masakrima u Vase Miskina i na Markalama, na mostu Drvenija, na Grbavici, na Alipasinu....I zar ne mislis da treba napraviti spomen obiljezje braniocima Sarajeva ?? Otidji na Alipasino, B fazu pa stani citati imena ubijenih, u Titovoj citaj imena ubijene djece Sarajeva.....i tako redom. Nismo sami sebe ubijali nego "junacine" sto su drzale opkoljen grad godinama. Nadam se da ne pripadas tim "junacinama" Nadam se da si i ti istinski gradjanin Sarajeva, jer znas da u Sarajevu oduvjek postoje "raja i papci" i nista vise.
A da negdje načravife fabriku...jebeš memofijal!
i onda će nakon izvjesnih godina zaboravit-zapustit Memorijalni centar baš kao što je zaboravljen spomen dom na Vracama.
Pa zapustili su Zemaljski muzej, a da ne zapuste Memorijalni centar na Žuči od kojeg trenutno ima samo maketa. On je unaprijed osuđen da bude zapušten. jer smo mi takav svijet. Ovdje i danas vlada orijentalni javašluk.
Spomen obilježje je sasvim u redu. Ali nacionalistička vrućica vas očito tjera da zaboravite da nikome, ali baš nikome osim na dan obilježavanja bitke na Žuči gore neće trebati ni cvjećara, ni kino dvorana ni trg za više hiljada ljudi. Da se može to sve smjestiti negdje u gradu, to bi bila druga priča. Imamo mi jedno divno spomen obilježje, ono na Vracama, u spomen nekih drugih žrtava, iz nekog drugog vremena. Sakupljale se hiljade ljudi, jer se moralo, potjera škola đake. Pa je to stalo, eno ga zapušteno i napušteno. A s Vraca predivan pogled na grad. Zaključak - spomen obilježje na Žuči svakako, a ostalo - razmislite još jednom.
ko ima masla i ....
@Cicine Brcine nemoj se sekirati, sarajlije ce podici i spomen obiljzje na Vracama u spomen neduznim stanovnicima Sarajeva koje su bjesomocno ubijali "dicni heroji" sa brda oko Sarajeva a i sa Vraca, a ti "heroji" koji su sa brda granatirali grad su obiljezeni za sva vremena, cak i njihovi potomci, i potomci njihovih potomaka nosice pecat sramote...
@esmaseh hoce kao i do sad, ako si iz Sarajeva znas cemu sluzi taj predivan objekat... narocito u vecernjim satima. A svi znamo cemu je sluzio do 92 godine i kako je izgledao, dok ti brdjani nisu vrijedni spomena... evo ti se jedan od njih javio s komentarom
Bravo, bravo i treba spomen obiljezje na brdu Zuc, a i projekat mi se dopada. Sretno u gradnji.
'Ko će na Žuč ić' u kino ...?!?
odlicna stvar, ali kada pogledam Vraca onda sam sumnjicav u ovaj projekt iskreno
Svaka čast ljudima koji su branili i odbranili ali da vam nije bilo plaćenih političara, sad bi vi bili od Bašćaršije pa do Marin Dvora u Fildzan BiH... Zahvalite se političarima ALIJI, GANIĆU I STIPI MESIĆU što su onolike pare dali da vas neopogaze ko miševe na svim frontovima oko Sarajeva... Opet naglašavam svaka čast svim borcima koji su branili ili časno poginuli za svoj grad. Ipak je VRS bila za vas velik zalogaj nemoj te se puno hvalitii ništa više...
Super,neka se konacno od onog platoa napravi pravo spomen obiljezje kakvo i dolikuje nasim herojima,a ne kao do sada da ga koriste narkomani..
Nisu ovoliki i ovakvi skupi glamurozni spomenički kompleksi građeni na Neretvi, Sutjesci, Kozari, Kadinjači.... Žuč zaista zaslužuje prigodna obilježja ali ovakav obim je bespotreban i pogrešan.... To potpuno suvišno Ministarstvo, na "dodatna prava", godišnje "spuca" 35 miliona budžetskog novca KS... Dodatna prava koja uživaju "odabrani" Sarajevski borci, ne sleduju borce u Zenici, Tuzli, Goraždu.... ko onda kaže da je odbrana BiH bila nedjeljiva....
Kako nisu, svaka čast i za spomenike u komunističko doba, al' ovo su spomenici koji trebaju da veličaju odbranu od agresora i trebaju biti sto veći da se vide i sa Mjeseca.
Spomenik uredu kao i obiljažavanje svih mjesta bitki i pogibija, ali praviti kino salu na Žuči, to je zaista čisto pranje novca.
Može li neko reći koliko će to koštati, pogotovo što je projektovao omiljeni Bakirov arhitekt.