Dimitris Kourkoulas
0

"Medijski napisi o odgađanju vizne liberalizacije su neosnovani"

FENA
Dimitris Kourkoulas
Dimitris Kourkoulas
Navodi koji su se pojavili u medijima o lobiranju pojedinih zemalja članica Evropske unije da bi se odgodio Proces liberalizacije viznog režima u potpunosti su neosnovani, naglasio je Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Kourkoulas je ovo izjavio kometirajući medijske izvještaje o Procesu liberalizacije viznog režima koji navode na pogrešne zaključke.

Dodao je da je vremenski okvir za ukidanje viznog režima za BiH dobro poznat i da proces zavisi od sposobnosti zemlje da ispuni zahtjeve Mape puta za liberalizaciju viznog režima, navedeno je u saopćenju Delegacije Evropske unije u BiH.

"U ovom trenutku, Evropska komisija radi na procjeni napretka koji je do sada ostvaren uz punu podršku zemalja članica Evropske unije koje su osigurale i značajna sredstava kroz novac svojih poreznih obveznika", izjavio je Kourkoulas.

Istaknuo je da mediji imaju značajnu ulogu u procesu evropskih integracija jedne zemlje te pozvao bh. medije da s više ozbiljnosti pristupaju ovako važnim temama i da ne vjeruju nedostojnim izvorima.